Remedii naturale care ne scapă de acnee

Tenul acneic le dă mari bătăi de cap în special adolescenţilor, dar şi multor adulţi. În afara produselor cosmetice există o seamă de remedii naturale care te pot scăpa de această problemă.

Majoritatea cosmeticelor antiacneice au tendinţa de a usca pielea şi, odată cu deshidratarea, creşte şi riscul ca acneea să lase cicatrice inestetice pe faţă. Leacurile naturale sunt mai blânde, dar la fel de eficiente.

 

Cătina ajută la vindecare

Uleiul de cătină este cicatrizant şi lecuieşte tenul inflamat. În plus, serotonina din această plantă ajută şi la vindecarea plăgilor apărute în urma acneei. De asemenea, uleiul de cătină este bogat în vitaminele E, A, D, dar şi în minerale precum fier, calciu, zinc şi iod.

 

Cimbrul distruge bacteriile

Cercetătorii de la Universitatea Metropolitană din Leeds au descoperit că anumite substanţe din compoziţia cimbrului combat acneea. Ei au preparat o tinctură de cimbru peste care au pus miliarde de bacterii care generează acneea, iar după cinci minute au analizat soluţia la microscop. Au observat că tinctura de cimbru a distrus, în acest interval, 100.000 de bacterii pe mililitru.

 

Chimenul negru regenerează

Cu efect antiseptic şi antiinflamator, uleiul de chimen negru constituie un tratament eficient al acneei. În plus, stimulează regenerarea ţesuturilor şi cicatrizarea.

 

Brusturele dezinfectează

Cu un puternic potenţial antiinfecţios, brusturele este recomandat şi în tratarea acneei. Se folosesc frunzele plantei, aplicate pe faţă sub formă de cataplasme.

 

 

Uleiul de argan, hrănitor
Bogat în antioxidanţi, uleiul de argan are puterea de a hrăni, regenera şi cicatriza ţesuturile afectate de acnee. Arborele de argan este originar din Maroc şi, din cele mai vechi timpuri, locuitorii îi folosesc uleiul pentru a vindeca rănile.

 

Uleiul de migdale hidratează

Calmant, hrănitor şi hidratant, uleiul de migdale vindecă acneea. Are  un puternic efect antiinflamator şi ajută şi la regenerarea ţesuturilor.

 

80% din tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani suferă de acnee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial