Pregăteşte-ţi pielea pentru primăvară

În sezonul rece, pielea are mult de suferit. Acumulează toxine şi pierde mulţi dintre nutrienţii care o menţin sănătoasă. De aceea este necesar să ne pregătim temeinic pentru schimbările climatice.

 

Un prim pas este acela de a începe lupta din interior. O cură de detoxifiere sau schimbarea câtorva obiceiuri simple de alimentaţie vă pot îndrepta către drumul cel bun. De pildă, puteţi încerca să beţi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, câte un pahar cu apă. Efectele sunt, într-adevăr, uluitoare dacă reuşiţi să vă păstraţi acest obicei o perioadă îndelungată. Pe lângă faptul că vă va ajuta să vă curăţaţi pielea din interior, aduce beneficii şi în ceea ce priveşte tranzitul intestinal.

Aveţi nevoie de exfoliere
După ce aţi început cura de detoxifiere, este musai să încercaţi să îndepărtaţi, săptămânal, şi celulele moarte de pe suprafaţa pielii. Spre exemplu, pentru ten puteţi încerca o mască de aburi. Puneţi la fiert o oală cu apă şi adăugaţi câteva frunze de  mentă, tei sau lavandă. Apoi luaţi vasul de pe foc şi ţineţi faţa în aburii cu pricina pentru 15-20 de minute. După ce aţi terminat, apelaţi cu încredere la exfolierea tenului cu tărâţe de grâu. Pentru exfolierea corpului puteţi folosi o combinaţie de mălai şi tărâţe de grâu.

Hidratarea şi protecţia solară
Hidratarea, după cum bine se ştie, este esenţială. Aşa că, dacă aţi terminat cu exfolierea, aplicaţi o cremă puternic hidratantă. Puteţi folosi chiar şi ulei de măsline, mai ales dacă doriţi ca întregul proces să fie bio. De asemenea, nu uitaţi de protecţia solară. Chiar dacă gradele nu au crescut încă în termometre, este important să vă protejaţi de ultraviolete chiar şi în această perioadă.

Scăpaţi de vechituri
Curăţenia de primăvară trebuie să înceapă şi în trusa de machiaj. Aruncaţi tuburile de mascara care au mai mult de trei luni. Procedaţi la fel şi cu lipglossurile sau rujurile care au fost folosite mai bine de un an. Nu uitaţi nici de pensule sau bureţeii pentru aplicarea fondului de ten. Dacă nu vă permiteţi să cumpăraţi altele, încercaţi să le spălaţi cât mai bine.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial