Cum să-ţi atingi ţelurile pentru noul an

 

Lista dorinţelor şi aspiraţiilor realizată la trecerea dintre ani este un nou început pentru mulţi dintre noi. Ne propunem să schimbăm diferite aspecte, luăm hotărâri, pentru ca mai apoi să ne trezim, pe parcursul drumului, că situaţia nu este tocmai aşa cum ne-am imaginat-o. Iată ce poţi face pentru a respecta cât mai multe dintre deciziile pe care le-ai luat la începutul anului.

 

 Gândeşte din timp şi fii realist

Pentru a evita frustrarea sau deziluzia vreunui eşec, încearcă să-ţi propui ţeluri pe care ştii că le poţi atinge într-un an. Gândeşte-te bine la ceea ce îţi doreşti cu adevărat şi la motivaţie pentru a nu transforma acest proces într-un drum fără rost. Deciziile în ceea ce priveşte noul an trebuie să provină dintr-o dorinţă profundă de a schimba ceva în viaţa ta.

 Fă-ţi un plan

Este esenţial să porneşti în această luptă cu o minimă organizare. Mai exact, fă o listă cu dorinţele tale şi câte un plan pentru fiecare în parte. Nu uita să treci şi eventualele obstacole ivite pe parcurs (cele previzibile, bineînţeles). Nu ar fi rău nici dacă ai avea şi un „plan B” în cazul în care lucrurile nu decurg întocmai cum ţi-ai imaginat, din varii motive. De asemenea, este important să ştii că nu putem schimba lucrurile cât am pocni din degete. Aşadar, lista ar trebui să fie cât mai scurtă.

 Observă progresele

O bună metodă de a te motiva este să treci în revistă evoluţia fiecărei dorinţe în parte. Bucură-te de fiecare mic succes pe care l-ai avut şi, de ce nu, oferă-ţi, din când în când, o recompensă. Învaţă să-ţi îmbunătăţeşti calitatea vieţii bucurându-te de frumuseţea fiecărei clipe, nu doar de rezultatul final mult aşteptat. De asemenea, este important să speri la tot ce e mai bun de la viaţă şi să fii recunoscător pentru ceea ce ai, încercând în fiecare zi să-ţi depăşeşti limitele.

12% din oameni reuşesc să-şi îndeplinească obiectivele stabilite la început de an.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial