Chevrolet Corvette Stingray – Preferata Americii se înnoieşte

La exact o jumătate de secol de la apariţia sa, Chevrolet Corvette se prezintă cu haine noi, marcând cea de-a şaptea generaţie.

 

Corvette este o maşină emblematică, astfel că o atenţie deosebită a fost acordată designului, care accentuează dramatismul generaţiei precedente, respectând în acelaşi timp tradiţia celor 50 de ani de prezenţă a modelului pe piaţă. Ca noutate, automobilul renunţă la luneta panoramică şi montantul central unic pentru o siluetă ceva mai clasică de “fastback”.

 

Configuraţia caroseriei este în continuare “Targa” (cu acoperiş detaşabil), ceea ce, în zilele călduroase de vară, va scoate în evidenţă habitaclul la fel de spectaculos. Planşa de bord este egoist desenată, grupând toate comenzile şi informaţiile în jurul şoferului, iar oficialii promit materiale de o calitate superioară, inclusiv opţiunea pentru inserţii din fibră de carbon. Informaţiile despre caracteristicile dinamice sau starea diverselor sisteme înglobate îi sunt afişate şoferului prin intermediul a două ecrane cu diagonala de 8 inci, unul central pe tabloul de bord, iar celălalt situat pe consola centrală. Mai rapid ca în trecut, modelul standard dispune de un nou V8 aspirat de 6,2 litri, care dezvoltă 450 CP şi 620 Nm şi este capabil de a accelera automobilul de la 0 la 100 km/h în circa 4 secunde, în condiţiile unui consum de combustibil redus în raport cu generaţia anterioară. A fost anunţat şi un pachet opţional numit “Z51” care îmbunătăţeşte performanţele, dar şi aspectul, datorită unor elemente aerodinamice suplimentare. Sunt disponibile două opţiuni pentru transmisie: una automată cu şase trepte şi una manuală cu şapte, aşa cum găsim şi pe noul Porsche 911. Şoferul are la dispoziţii şi un selector cu cinci poziţii, care adaptează diverse caracteristici ale automobilului, în funcţie de stilul de conducere abordat.


Jumătate avangardist, jumătate clasic
Conform tradiţiei Corvette, americanii au folosit foarte multe materiale uşoare în construcţia modelului. Cadrul de aluminiu este nou şi are rolul său bine definit în asigurarea unei distribuţii de 50:50 a maselor pe punţi. Dar, în ciuda tuturor îmbunătăţirilor aduse, inginerii continuă să refuze implementarea unor resorturi elicoidale pentru suspensie, care încă foloseşte câte un arc lamelar pentru fiecare dintre punţi.
O sursă de inspiraţie pentru Corvette Stingray este şi conceptul omonim din 2009, pe care cititorii mai tineri l-au putut vedea în blockbuster-ul “Transformers: revenge of the Fallen”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial