Cele mai urâte telefoane

 

De cele mai multe ori, principalii actori de pe piaţa telefoanelor mobile reuşesc să-şi impresioneze clienţii cu dispozitive cu un design reuşit.

De-a lungul timpului, au existat însă şi excepţii, telefoane care, deşi aveau funcţii impresionante, nu s-au vândut din cauza aspectului neplăcut.

 

 

Bang & Olufsen Serene

În 2005, compania Bang & Olufsen a creat, în colaborare cu cei de la Samsung, modelul Bang & Olufsen Serene, un telefon premium. Cu toate că specificaţiile tehnice erau impresionante pentru acea vreme, designul dispozitivului a lăsat mult de dorit, acesta fiind adesea comparat cu o casetă pentru pudră. Nici preţul nu a ajutat la popularizarea modelului, Bang & Olufsen Serene fiind vândut cu aproximativ 1.000 de euro.

 

Aesir Copenhagen by Yves Behar

Un alt telefon de lux cu un design neobişnuit şi în acelaşi timp nereuşit este Aesir Copenhagen by Yves Behar. Dispozitivul seamănă mai degrabă cu brăţara metalică a unui ceas de mână decât cu un telefon. În plus, are un preţ la fel de şocant ca şi aspectul. Varianta din oţel inoxidabil se vindea cu aproape 8.000 de euro, în timp ce varianta din aur de 18k – cu aproximativ 45.000 de euro.

 

Golden Buddha Phone

Fabricat de o companie chineză, acest telefon seamănă, de asemenea, cu o casetă pentru pudră. Diferenţa dintre cele două este însă că dispozitivul este fabricat din aur de 24k. Mai mult, este dotat şi cu un program special prin care posesorii se pot ruga la Buddha şi îi pot aduce ofrande virtuale, totul pentru preţul de doar 1.800 de euro.

 Toshiba G450

Nici designerii de la Toshiba nu se pot lăuda că au tot timpul idei inspirate. În 2008, producătorul japonez a lansat pe piaţă modelul G450. Cu toate că este vorba despre un telefon mobil, seamănă mai mult cu o telecomandă de televizor. Cu toate că alte modele din 2008 încă se mai găsesc pe piaţă şi acum, Toshiba a renunţat de mult timp la producerea acestui model, care nu a reuşit să impresioneze clienţii companiei.

Elfoid

Acesta este, cu siguranţă, cel mai ciudat telefon mobil creat vreodată şi, în opinia multora, cel mai sinistru. Elfoid nu este doar un telefon, ci şi un minirobot umanoid şi este considerat, de compania japoneză care îl dezvoltă, viitorul telecomunicaţiilor. În momentul în care două persoane vorbesc folosind dispozitivul, Elfoid înregistrează emoţiile vizibile pe faţa utilizatorului. Acestea sunt transmise apoi către celălalt Elfoid, care le imită. Astfel, cei doi interlocutori vor putea „vedea” în permanenţă expresia feţei persoanei de la celălalt capăt al firului. Elfoid se află încă la stadiul de concept, urmând să fie lansat pe piaţă în următorii ani.

2016 este anul în care telefonul Elfoid ar trebui să fie lansat pe piaţă.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial