Amatori de SF

Anul trecut am observat câteva concepte rupte, parcă, din filmele SF, dar anul acesta, saloanele auto ne vor dezvălui viitorul.

 

BMW i8 Spyder
După ce ne-au lăsat cu gura căscată prin lansarea conceptului i8, bavarezii s-au gândit că nu ajunge și au scos bancheta din spate și plafonul, au înlocuit ușile inițiale cu unele mai solide, au repoziționat câteva elemente… și gata roadster-ul. Motorizarea va fi, probabil, aceeași: un motor pe benzină, de 1,5 l, cuplat cu unul electric, 353 de cai-putere, și cuplu motor 550 Nm. BMW a anunțat că va prezenta noul i8 Spyder în cadrul Salonului Auto de la Beijing, ce va avea loc în perioada 23-27 aprilie 2012.

 

Renault Twizy
La Salonul Auto de la Frankfurt din 2009, echipa Renault prezenta conceptul Twizy. După aproape trei ani, conceptul este disponibil în rețeaua Renault. De la bun început, Twizy s-a adresat celor care caută un vehicul economic, de dimensiuni reduse, ca pentru traficul din marile orașe, și nu în ultimul rând, ecologic, fiind 100% electric. Atât interiorul, cât și exteriorul pot fi personalizate după bunul plac al cumpărătorului, de la culoare până la materialele utilizate.  La capitolul motorizare, Twizy vine în două versiuni: 4 kW, 5 CP, cu viteză maximă limitată la 45 km/h, și varianta 13 kW, 17 CP și viteză maximă 80 km/h. Modelul este foarte ușor, cântărind doar 450 kg, și de dimensiuni reduse, 2,34 m în lungime și 1,23 m lățime. Prețul de pornire este de 6.900 de euro.

 

Smart For-Us
În ultima vreme, cei de la Smart au fost cam tăcuți, dar se pare că tăcerea a fost cu folos. De la Smart ForTwo trecem la micul pick-up Smart For-Us, cu o lungime de 3,5 m și bazat pe un motor electric. În partea din față este loc pentru două persoane, iar spatele este destinat celor doua biciclete electrice, Smart eBikes. Motorul de 55 kW dezvoltă un cuplu de 130 Nm, putând fi atinsă o viteză maximă de 120,7 km/h. Interiorul are un design aerodinamic, conceput pentru o ventilație maximă, iar ceea ce atrage atenția este faptul că a dispărut oglinda retrovizoare, fiind înlocuită cu un smartphone care-i permite șoferului să vadă ce se întâmplă în spate prin intermediul unei camere video integrate. Un model conceput pentru jungla urbană, dar și pentru mici escapade de weekend.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial