5 sfaturi pentru un păr frumos şi sănătos

Chiar dacă pare o adevărată provocare, în realitate este foarte simplu să ai un păr precum cel din reclamele produselor de hair styling.  Respectând acelaşi principiu, şi anume faptul că e mai uşor să previi decât să combaţi, tot ceea ce trebuie să faci este să ţii cont de câteva reguli simple, iar părul tău va străluci de sănătate.

1. Nu te spăla zilnic!

Contrar aparenţelor, şamponarea părului în fiecare zi face mai mult rău decât bine, căci să nu uităm faptul că multe dintre produsele de îngrijire conţin multe substanţe chimice care usucă firul şi îi distruge protecţia naturală. În plus, părul care nu a fost spălat două zile e mai uşor de aranjat.

2. Periaj, în fiecare seară.

Nu folosi pieptenele pentru periaj, ci alege o perie din fire de păr de animal. Ideal este să realizezi în fiecare seară câte 50 de mişcări de periaj în toate direcţiile, fără a trage însă de păr. Periajul zilnic stimulează circulaţia sangvină a scalpului, ajută la creşterea părului şi distribuie mai bine uleiurile naturale ale acestuia, conferindu-i totodată strălucire.

 3. Hidratare, hidratare, hidratare…

Deoarece hidratarea este cuvântul-minune pentru a avea un păr frumos şi sănătos, te invităm să ataci pe toate fronturile. Chiar dacă bei zilnic doi litri de apă, un pic de ulei de măsline aplicat pe toată lungimea, în noaptea care precede spălatul pe cap, va face adevărate minuni. Uleiul de măsline hrăneşte şi repară părul degradat, dar totodată îi oferă o strălucire de oglindă.

4. Nu folosi uscătorul!

Cele câteva minute câştigate prin uscarea artificială a părului te vor costa scump. Evită să apelezi la uscător deoarece acest obicei va face ca în scurt timp părul tău să aibă un aspect fragil, uscat şi încreţit. În cazul în care foloseşti totuşi uscătorul de păr, ai grijă ca acesta să fie setat la o temperatură minimă.

 

5. Taie-ţi vârfurile o dată pe lună.

Vârfurile despicate dau părului un aspect mat, nepieptănat şi chiar neîngrijit. Soluţia: tăierea vârfurilor o dată pe lună. Cei doi milimetri îndepărtaţi nu vor afecta percepţia asupra lungimii părului, ci, dimpotrivă, vor stimula creşterea şi regenerarea acestuia.

Şi dacă tot suntem la capitolul tunsoare, încă un pont: alege să te tunzi asimetric; vei părea mult mai tânără!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial