Iuliu Mureşan: “Dacă pierdem, nu mai avem şanse la titlu”

Liga I vine cu încă un meci tare în acest weekend. Steaua şi CFR, echipe cotate cu cele mai mari şanse la câştigarea titlului, se întâlnesc, duminică, pe Arena Naţională, într-un adevărat derby european.

Meciul este pe cale să facă un nou record de audienţă pe cel mai mare stadion al ţării.

Steaua o poate elimina definitiv, în acest weekend, pe una dintre contracandidatele sale în cursa pentru titlu.

Aflată la 9 puncte de primul loc deţinut de “roş-albaştri”, CFR-ul vine la Bucureşti cu gândul micşorării diferenţei. Conjunctura în care se află clujenii este însă potrivnică având în vedere cum se prezintă lotul lui Ioan Andone, unul decimat de accidentări. “Urmează meciul cu Steaua, care e foarte greu, în primul rând, pentru că avem mulţi jucători accidentaţi, Aguirregaray e suspendat şi suntem cu o echipă de titulari care va sta pe tuşă. Asta e marea problemă! Nici Sougou nu e sigur sută la sută că va putea juca, deci va fi greu. Din cauza absenţilor, mi-e teamă de meciul cu Steaua, altfel nu mi-ar fi teamă. Dacă vă spun numele celor care nu vor putea juca, şi toţi sunt titulari…”, a declarat, pentru “ring”, preşedintele clujneilor, Iuliu Mureşan.

O echipă pe tuşă
Stafful medical al CFR-ului face eforturi pentru a-i recupera pe Moudou Sougou şi pe Pantelis Kapetanos, ambii cu probleme după meciul din Liga Campionilor cu Manchester United. Senegalezul acuză o lovitură la cap şi o contractură la coapsă, iar grecul are probleme la gleznă şi la spate. CFR ar putea aborda derby-ul fără nu mai puţin de nouă jucători: Liviu Ganea, Bakary Sare, Adam Vass, Jorge Martinez, Ciprian Deac, Ronny, Pantelis Kapetanos, Moudou Sougou – toţi accidentaţi, cărora li se adaugă şi suspendatul Matias Aguirregaray. În aceste condiţii, clujenii aşteaptă cu teamă întâlnirea şi se gândesc că obiectivul ar putea fi compromis. “Dacă nu reuşim să învingem Steaua, în mod cert ne îndepărtăm de obiectivul nostru de a câştiga titlul, pentru că ajungem la 12 puncte diferenţă. Nu că nu mai avem nicio şansă, pentru că niciodată nu poţi spune că nu mai ai nicio şansă. Cât trăieşti, ai şansă la orice”, este de părere Mureşan.

Se mai gândesc la meciul cu United
La două zile de la înfrângerea de acasă cu Manchester United, Iuliu Mureşan încă se mai gândeşte la faptul că CFR-ul putea scoate măcar un  egal cu englezii. “Să-ţi propui să baţi Manchester United e nerealist, teoretic, dar, practic, puteam face un egal sau chiar puteam să şi câştigăm după cum a decurs meciul şi cum am intrat în joc. Sunt supărat că n-am bătut Iaşiul acasă, dar nu pentru că nu am bătut-o pe Manchester United”, a mai spus preşedintele clujenilor.

Război psihologic
Înaintea disputei directe dintre Steaua şi CFR, oficialii celor două formaţii au declanşat războiul psihologic. Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a anunţat că a fost informat de soţia tehnicianului “roş-albaştrilor”, Anamaria Prodan, că patronul CFR-ului, Arpad Paszkany, vrea să cumpere Universitatea Cluj pentru ca apoi să o desfiinţeze. “E o prostie! Astea sunt aberaţii!”, a comentat Iuliu Mureşan.

Duminică, 20.30
Steaua – CFR, Dolce
20.50 este ora la care este programat, duminică, cel mai tare meci de pe planetă, Barcelona – Real Madrid, El Clasico fiind transmis în direct de Digi Sport 1.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial