Începe Stufstock 10 în Vama Veche

Festivalul are loc, între 23 şi 29 iulie, în Vama Veche, iar organizatorii pregătesc ca de fiecare dată două zile de concerte.The Subways, Dub Incorporation sau Dubioza Kolektiv sunt probabil cele mai importante nume, dar alături de ei îi vom vedea şi pe Alternosfera sau byron, ultimele nume anunţate.

Stufstock 2012, ediţia a 10-a a festivalului
În acest an, organizatorii oferă şansa pentru două trupe newcomers de a cânta în deschiderea concertelor The Subways, Dub Incorporation şi Dubioza Kolektiv. Trupele vor fi alese prin votul publicului. Pentru ediţia aniversară, Stufstock 10 promite 168 de ore de aventură, distracţii pe plajă, cultură şi, nu în ultimul rând, muzică de cea mai bună calitate. Între 23 şi 29 iulie 2012, plaja din Vama Veche va găzdui cea de-a 10-a ediţie a Stufstock. În ultimii ani, festivalul s-a extins dincolo de latura muzicală, participanţii bucurându-se şi de filme, teatru, workshop-uri artistice. Cu alte cuvinte, şi anul acesta urmează o săptămână plină de evenimente culturale pe cea mai sudică plajă a României.

Trupe de calibru în Vamă
Pe scena festivalului vor urca formaţii renumite din aria rock-ului şi nu numai: The Subways, Dubioza Kolektiv, E.M.I.L., Coma, East Roots, Dub Incorporation, Trooper, Gândul Mâţei, Vendetta şi cele mai recente confirmări, Alternosfera şi
byron. Înfiinţată în 2006, byron este o trupă de rock alternativ care a reuşit să cucerească publicul din România prin stilul unic al pieselor. După cum afirmă componenţii, stilul lor este greu de definit, fiind o combinaţie între art/rock şi influenţe din blues, rock progresiv şi jazz. Albumul de debut a apărut, în 2007, sub numele de ”Forbidden Drama”. Albumul a fost structurat ca o piesă de teatru în mai multe acte. În 2009, byron lansează un al doilea album, ”A kind of alchemy”, care marchează maturizarea formaţiei, prin stilul eclectic abordat: blues, progressive funk, cu diferite instrumente. În 2011, apărut al treilea album, ”Perfect”, cu versuri în limba română.

Istoric Stufstock
Stufstock, cel mai longeviv festival open air de rock de la malul Mării Negre, a reuşit să devină, în cele nouă ediţii organizate până acum în Vama Veche, o adevărată experienţă muzicală şi culturală pentru publicul din România. În cifre, Stufstock se traduce prin: 14 scene, 86 de trupe româneşti, 48 de artişti străini, 108 lungmetraje şi scurtmetraje şi peste 700 de voluntari care au participă la organizarea şi desfăşurarea evenimentului.

Biletele pentru Stufstock 2012 se pot achiziţiona on-line de pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, www.myticket.ro şi www.bilete.ro, precum şi prin partenerii acestora. Preţul unui bilet pentru o zi este de 65 lei, iar al unui abonament, 99 lei, în perioada de presale. Începând cu 26 iulie, la casa de bilete preţul unui abonament va fi de 115 lei.

PROGRAM
Vineri, 27 iulie 2012
Butterflies in my stomach, byron, East Roots, Gândul Mâţei, Dubioza Kolektiv, Dub Incorporation,

Sâmbătă, 28 iulie 2012
Blue Pulse, Trooper, Vendetta, Coma, E.M.I.L., Alternosfera, The Subways

200.000 de vizitatori au fost în ultimii nouă ani la festival.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial