XBOX One, noua consolă Microsoft

Microsoft a prezentat, săptămâna trecută, noua consolă XBOX, care va purta numele One. Spre deosebire de modelul precedent, aceasta va pune accent mai mult pe conţinutul TV, urmărirea competiţiilor sportive şi servicii on-line.

După şapte ani de la lansarea modelului 360, Microsoft a anunţat, în sfârşit, următoarea consolă cu care doreşte să îi cucerească pe pasionaţii de jocuri şi nu numai. Spre deosebire de predecesor, XBOX One nu este doar o consolă pentru jocuri, ci un dispozitiv dedicat şi altor funcţii de entertainment, precum conţinut TV, urmărirea competiţiilor sportive şi servicii on-line, cum ar fi apeluri video şi conferinţe Skype. Aşa cum era de aşteptat,   jocurile care rulează pe modelul 360 nu vor funcţiona şi pe XBOX One. Totuşi, producătorii au o veste bună pentru posesorii de modele din actuala generaţie. Ei îşi vor putea recupera o parte din preţul titlurilor prin revânzare sau schimburi cu alţi jucători.

 Controlată prin comandă vocală

Noua consolă a celor de la Microsoft este de culoare neagră şi orientată orizontal. Din punct de vedere al hardware-ului, ea este mult mai performantă decât modelul 360. One este dotată cu un microprocesor cu opt nuclee produs de AMD, 8 gigabytes de memorie RAM şi player de discuri Blu-ray. Totodată, cu ajutorul dispozitivului Kinect, noul XBOX poate fi controlat prin comenzi vocale şi este echipat cu senzori care urmăresc mişcările utilizatorilor. Potrivit celor de la Microsoft, consola va fi lansată pe piaţă în cea de-a doua parte a anului, cel mai probabil la sfârşitul lunii noiembrie, aşa cum a fost şi în cazul modelului 360. Tot în acea perioadă se va lansa şi noua consolă produsă de Sony, modelul PlayStation 4. Producătorii nu au făcut public preţul consolei XBOX One, însă analiştii din domeniul IT&C susţin că acesta va fi comparativ celui al modelului 360 de la data apariţiei pe piaţă.

77 de milioane de console XBOX 260 s-au vândut de la lansare şi până în prezent în toată lumea.

 2005  este anul în care a fost lansată precedenta consolă a companiei, XBOX 360.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial