Sony a prezentat noua consolă

Într-un eveniment ce a avut loc săptămâna trecută la New York, Sony a făcut publice detalii despre noua generaţie de console, Playstation 4. Spre deosebire de modelul precedent, noul dispozitiv, ce va fi lansat la iarnă, va pune mari accente pe funcţii de social-media.

Membrii companiei au prezentat, la New York, performanţele noii console Playstation 4 (PS4) fără a face însă publice şi imagini. Spre deosebire de generaţia anterioară, noua consolă va avea funcţii de cloud şi social-media. Astfel, utilizatorii vor putea să le transmită prietenilor din Playstation Network, în timp real, imagini din timpul jocului. În acest mod, vor putea să se urmărească reciproc în timpul jocului şi chiar să-şi trimită mesaje. Cum era de aşteptat, jocurile create pentru PS2 şi PS3 nu vor fi compatibile cu noua consolă.

Un nou controller

Noua consolă Sony va avea şi un controller total diferit faţă de cele precedente. Acesta va avea, în afară de manetele şi butoanele ce se regăsesc în variantele trecute, un touchpad şi un buton de „share”. Cu toate că nu au făcut publice imagini cu noua consolă, cei de la Sony au precizat specificaţiile tehnice. PS4 va fi echipat cu un CPU X86-64 AMD Jaguar cu 8 nuclee, un GPU AMD Radeon şi 8 GB de memorie RAM. Totodată, ca şi consola precedentă, va avea o unitate de citire a  Blu-ray-urilor. Reprezentanţii Sony au mai anunţat că noua consolă va ajunge pe piaţă la sfârşitul acestui an, preţul nefiind făcut public încă.

Istorie de două decenii

Sony a lansat prima serie de console Playstation în 1994 care, în nouă ani şi jumătate, a fost vândută în peste 100 de milioane de unităţi. Cel de-al doilea dispozitiv de acest gen, Playstation 2, a ajuns pe piaţă în 2000 şi deţine recordul de cea mai bine vândută consolă din lume, cu peste 150 de milioane de unităţi. Ultimul produs lansat de Sony din această serie, Playstation 3, a ajuns pe piaţă în urmă cu şapte ani.

 ”Nu cred că partea hardware are o importanţă foarte mare. Noua consolă va avea o culoare şi o dimensiune comparabile cu consolele anterioare.”  – Jack Tretton, CEO Sony Computer Entertainment of America

7 ani au trecut de când Sony a lansat precedenta generaţie de console, Playstation 3.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial