Începe bătălia ceasurilor inteligente

După tablete şi telefoane inteligente, Samsung şi Apple se luptă acum în ceasuri deştepte. La doar câteva zile după ce pe internet au apărut o serie de imagini cu noul ceas al companiei americane, pe site-urile de specialitate şi-a făcut intrarea şi un dispozitiv asemănător produs de Samsung.

La începutul săptămânii trecute, pe internet apăreau informaţii, dar şi imagini despre ceasul deştept dezvoltat de Apple şi botezat iniţial iWatch. Nu au trecut prea multe zile din acel moment şi pe un site coreean, Ruliweb, puteau fi văzute primele fotografii cu un dispozitiv asemănător, de data aceasta al celor de la Samsung, principalul competitor al Apple. Potrivit celor care au publicat fotografiile, ceasul inteligent al companiei sud-coreene se numeşte Galaxy Altius. Din imagini, se poate obseva că are un ecran tactil pătrat, dar şi diferite funcţii. Altius ar urma să ruleze pe sistemul de operare Android, iar utilizatorii vor putea, printre altele, să trimită mesaje, să asculte muzică şi chiar să citească e-book-uri.

O sută de persoane lucrează la iWatch

În timp ce pentru noul dispozitiv Samsung există doar câteva poze, gadgetul Apple pare a fi într-o fază mai avansată. Conform informaţiilor apărute, iWatch, ce va rula pe platforma iOS, ar putea avea sistemul de control vocal Siri, dar şi o parte din aplicaţiile întâlnite pe iPhone şi iPad, precum navigarea prin GPS, dar şi cele de management al contactelor şi a calendarului.

 

Mai mult, în viitor ar putea apărea şi alte aplicaţii pentru acestea, create de dezvoltatori independenţi. De asemenea, potrivit informaţiilor de la începutul săptămânii trecute, compania americană se află deja în faza de testare a ceasului inteligent. Mai mult, conform Bloomberg, Apple ar avea deja o echipă de peste o sută de persoane care lucrează la acest proiect. Printre ei sunt şi persoane din departamentul de marketing al Apple, lucru ce înseamnă că dispozitivul este foarte aproape de lansarea pe piaţă.

 2007 este anul în care Apple a lansat primul dispozitiv inteligent, iPhone-ul.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial