Ce gadgeturi aduce anul 2012

Noul an va aduce o serie de lansări importante pe piaţa IT, printre ele numărându-se şi noua tabletă Apple, iPad 3. Totodată, 2012 va reprezenta anul lansării pe piaţă a mai multor ultrabook-uri, laptopuri foarte puternice ale căror grosimi nu vor depăşi câţiva centimetri.

 

Producătorii de IT vor veni şi în acest an cu noi modele de tablete. Cel mai aşteptat produs din acest segment este de departe noua tabletă de la Apple, iPad 3, care va fi lansată în februarie sau martie 2012. Din păcate, compania americană nu a făcut publice prea multe detalii tehnice, singurele informaţii fiind că noul produs va avea un ecran mai mare şi o conexiune 4G.  Totodată, după succesul fulminant înregistrat anul trecut cu tableta Fire, cei de la Amazon pregătesc pentru anul acesta Fire 2. Potrivit zvonurilor, aceasta va avea un display de 8,9 inci produs de LG şi Chunghwa Picture Tubes, ce va ajuta la web browsing.

 

 

 

Păzea, vin ultrabook-urile
Cei care nu vor o tabletă, dar îşi doresc un gadget cu mobilitate, pot opta pentru un ultrabook, un laptop ultrasubţire scos de producătorii din IT ca un răspuns la MacBook Air de la Apple. În cadrul Consumer Electronics Show, ce a avut loc în Las Vegas săptămâna trecută, HP a lansat unul dintre primele modele din această categorie. Envy Spectre este un ultrabook cu o grosime de 20 mm şi un ecran de 14 inci. Cea mai ieftină variantă va costa 1.399 de dolari şi va avea procesor Intel Core i5-2467 M, 4 GB de memorie RAM şi hard de 128 GB. În cea de-a doua jumătate a anului se va lansa şi Lenovo IdeaPad Yoga, un ultrabook cu touch screen. În plus, ecranul acestuia poate fi rabatat la 360 de grade, transformându-se într-o tabletă. Preţul minim al Lenovo Yoda va fi de 1.199 de dolari. Cu toate că preţurile sunt destul de ridicate, producătorii se aşteaptă ca 40% din vânzările de laptopuri din 2012 să fie din această categorie.

 

Motive de bucurie pentru gameri
Anul acesta va fi unul important şi pentru pasionaţii de gaming. La patru ani la lansarea Playstation 3, cei de la Sony ar putea scoate pe piaţă cea de-a patra generaţie a consolei. Conform zvonurilor, PS4 ar putea avea un sistem care le va permite utilizatorilor să controleze jocurile doar prin mişcările corpului. Totuşi, până în prezent, cei de la Sony n-au făcut niciun anunţ referitor la data de lansare. Pe de altă parte, producătorul Nintendo a anunţat deja că va lansa noua consolă Wii U, însă acesta va ajunge pe rafturi abia în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Tot pe piaţa zvonurilor există informaţii conform cărora în 2012 s-ar lansa şi noua consolă Microsoft, XBOX 720.

 

 

 

O nouă generaţie de DSLR-uri
Mulţumiţi vor putea fi în acest an şi fotografii. Canon pregăteşte lansarea noului model EOS 5D Mark III. Acesta ar putea fi echipat cu un procesor dual DIGI 4 de 24 Megapixeli şi un ecran LCD de 3 inci cu touch screen. Astfel, noul 5D va fi  primul aparat DSLR full frame cu astfel de tehnologie. Nici cei de la Nikon nu se lasă mai prejos. Anul acesta am putea vedea pe piaţă noul model D800, un DSLR cu senzor de 36 mega pixeli şi cu o plajă ISO de la 100 la 6400 standard ce poate fi extinsă până la 25600. Totodată, utilizatorii vor putea filma full HD 1080p la o viteză de 30 cadre pe secundă. De asemenea, noul body va fi un pic mai mic şi mai uşor decât cel al generaţiei anterioare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial