Blackberry lansează Q5, un smartphone accesibil

Compania canadiană a anunţat, la sfârşitul săptâmânii trecute, lansarea modelului Blackberry Q5, primul smartphone cu OS 10 la un preţ accesibil. Totodată, canadienii au mai anunţat că BBM va fi disponibil şi pe celelalte platforme.

După lansarea sistemului de operare Blackberry OS 10 şi a smartphone-urilor Z10 şi Q10, compania canadiană a anunţat, săptămâna trecută, lansarea unui nou terminal, Q5, care vo cuncura cu telefoanele Android ieftine. Noul model este dotat cu o tastatură QWERTY şi un ecran de 3,1 inchi, dar şi o cameră foto frontală pentru apeluri video. Totodată, spre deosebire de modelele high-end ale companiei, Q5 va fi disponibil în mai multe nuanţe – negru, alb, roşu şi roz -, aceasta pentru a-i atrage şi pe clienţii mai tineri. Acestea ar fi singurele detalii disponibile momentat, reprezentanţii companiei adăugând că detalii suplimentare privind specificaţiile, dar şi preţul lui Q5 vor fi făcute în perioada următoare. Totodată, potrivit acestora, noul smartphone va ajunge pe piaţă, începând cu luna iulie a acestui an, în America Latină, Africa, Asia, Europa şi Orientul Mijlociu

BBM pentru toată lumea

Odată cu prezentarea telefonului Q5, reprezentanţii Blackberry au mai făcut un anunţ important. Platforma de mesagerie BBM a companiei nu va mai fi limitată doar utilizatorilor de Blackberry. Din această vară, aplicaţia va fi disponibilă şi pentru smartphone-urile Android şi iOS. Pentru a putea fi rulată, aplicaţia BBM va necesita Android 4.0 sau iOS 6.0 pentru a funcţiona.

Devansat de Windows Phone

Şi în acest an, Blackberry a continuat să piardă teren în faţa telefoanelor Android şi iOS. Potrivit IDC, în primul trimestru al acestui an, doar 6,3 milioane de telefoane ale companiei canadiene au fost comercializate, cu 3,4 mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai mult, din cauza acestei scăderi, telefoanele cu sistemul de operare Blackberry au trecut pe locul patru, fiind devansate de cele cu Windows Phone care, în primele trei luni ale anului, s-au vândut într-un număr de şapte milioane de unităţi.

6,3 milioane de telefoane Blackberry s-au vândut în primele trei luni ale anului.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial