Triumfătoarea umanitate

Cu un joc actoricesc remarcabil, un scenariu genial, bazat pe întâmplări reale, dialoguri inteligente şi umor de calitate, „Invincibilii” este unul dintre puţinele filme aclamate de critici şi iubite de public în egală măsură. De vineri, acesta este accesibil şi spectatorilor din România.

 

În urma unui teribil accident cu parapanta, Philippe (François Cluzet), un artistocrat înstărit, e nevoit să angajeze un asistent personal şi, surprinzător, îl alege pe Driss (Omar Sy), un tânăr din suburbii, proaspăt ieşit din închisoare. Pe scurt, cea mai nepotrivită persoană pentru job. Lăsând la o parte lipsa lui de experienţă, când vine vorba despre umor, lucrurile se schimbă radical. Şi, astfel, toate barierele dispar, lăsând loc celor mai nebuneşti, ciudate şi incredibil de amuzante aventuri, în care Philippe şi Driss se antrenează constant, clădind o prietenie puternică, deşi improbabilă; pentru că pe cei doi tocmai ceea ce îi desparte îi transformă în… „invincibilii”, doi prieteni capabili să mute munţii împreună, să-l facă pe Vivaldi să trăiască din nou alături de Earth, Wind and Fire, într-un cuvânt, să creeze cu foarte mult umor un univers comun din două lumi aparent incompatibile.

 

După un caz real
Ideea filmului datează din 2004. Atunci, cei doi regizori au avut o revelaţie după vizionarea unui documentar, „À la vie, à la mort”, care prezenta cazul unui tânăr imigrant din suburbii angajat să se ocupe de un bărbat paralizat, Philippe Pozzo di Borgo.

 

Puzderie de premii
Pelicula a doborât atât recorduri de premii, cât şi de box-office, fiind al treilea cel mai vizionat film din toate timpurile în Franţa. A primit 9 nominalizări la Premiile Cesar şi două la Tokyo International Film Festival, câştigând la categoriile ,,cel mai bun actor” (Omar Sy), la Cesar, şi ,,cel mai bun actor” (pentru Omar Sy şi François Clouzet), şi ,,cel mai bun film”, la Tokyo.

 

Titlu original: ,Intouchables”

Regia: Olivier Nakache, Eric Toledano
Gen: dramă, comedie
Distribuţie: François Cluzet, Omar Sy, Audrey Fleurot
Rating „ring”: *****
Rulează la: Hollywood Multiplex, Grand Cinema Digiplex, Movieplex Plaza Romania, Cinema City Cotroceni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial