Tragedia „Titanicului”, în 3D

La comemorarea tragicului accident din 1912, regizorul James Cameron relansează filmul “Titanic” apărut pe marile ecrane în 1997, de data aceasta în 3D.

 

Pe 15 aprilie 2012 se împlinesc 100 de ani de la scufundarea “indestructibilului” „Titanic”. 1.514 persoane, pasageri şi echipaj, din totalul de 2.224 care se aflau la bord în acea zi, au pierit în apele reci ale Atlanticului de Nord în urma coliziunii fatale cu un aisberg.

 

Poveste ce a impresionat o lume întreagă
În timpul căutărilor diamantului albastru, despre care se presupunea că a dispărut odată cu „Titanicul”, Brock Lovett descoperă desenul unei femei frumoase care avea la gât mult căutatul diamant. După prezentarea desenului la ştirile TV, o femeie de 101 ani pretinde că ea este cea din desen. Atunci când se întâlneşte cu echipa care a efectuat scufundarea, ea le povesteşte cum s-a întâmplat tragedia „Titanicului”. Rose (Kate Winslet) are 17 ani şi… în ciuda dorinţei ei, porneşte în călătorie spre America pentru a se căsători cu bogatul Cal Hockley. În acelaşi timp, un artist sărac, Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), doreşte să-şi încerce norocul în America şi se îmbarcă pe „Titanic”. Cei doi se întâlnesc şi între ei se naşte o poveste de dragoste căreia i se opun toţi ceilalţi, în ciuda sau poate datorită diferenţelor de clase sociale.

 

Postproducţia 3D
Întrebat ce reprezintă pentru el 3D-izarea „Titanicului”, Cameron spune că fiecare cadru din film a devenit doldora de efecte speciale în timpul procesului. Fiecare obiect şi fiecare personaj beneficiază acum de avantajul profunzimii specifice imaginilor tridimensionale. Procesul nu este simplu, spune Cameron, pentru că „atunci când muţi obiecte într-o fotografie plană, va trebui să «pictezi» în spatele obiectelor mişcate, pentru că acolo iniţial nu era nimic”. Primul demers iniţiat de Cameron a fost curăţarea peliculei şi corectarea cadrelor, pentru a obţine imagini mai clare şi mai luminoase decât la lansarea iniţială a „Titanicului”. De-abia apoi au intrat în acţiune specialiştii în 3D, a căror sarcină a fost să dovedească faptul că există o cale să creezi un film 3D pornind de la imagini plane, fără ca rezultatul final să fie diferit de o producţie filmată încă de la început tridimensional.

 

„Ar fi trebuit să am un accent american mai pronunţat. Şi interpretarea mea ar fi putut fi mai bună. Mi-aş fi dorit să nu dezvălui atât de mult din corpul meu, dar eram tânără şi ştiam că am ceva de demonstrat.” – KATE WINSLET

 

Regia: James Cameron
Gen: dramă, romantic
Distribuţie: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet
Rating „ring”: ****
Rulează la: Hollywood Multiplex, Grand Cinema Digiplex, CinemaPRO, Movieplex Plaza Romania, Cinema City Cotroceni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial