Spielberg şi calul lui de luptă

Un alt film extrem de apreciat de criticii americani ajunge în România. Este vorba despre cea mai recentă peliculă regizată de Steven Spielberg, „War Horse”, o emoţionantă poveste despre prietenie, loialitate şi curaj.

 

Filmul are la bază romanul lui Michael Morpurgo, apărut în 1982. În 2007, povestea calului participant la un cumplit război care a însângerat Europa este adaptată pe scenele teatrelor londoneze, iar succesul extraordinar o duce până pe Broadway.

 

Iubirea tulburătoare dintre un cal şi stăpânul lui
Acţiunea începe în 1914, în Dartmoor, atunci când, spre disperarea soţiei lui, fermierul Peter Narracott cumpără un cal de rasă în loc de unul de tracţiune, pentru agricultură. Cel mai încântat de achiziţie este însă fiul lor, Albert, un adolescent care îl numeşte pe superbul cabalin, Joey, apoi îl dresează, cei doi devenind, practic, inseparabili. Totul este minunat până în momentul când, din cauză că nu a putut ara ogoarele, iar ferma lui este în pragul falimentului, Peter este nevoit să vândă animalul cavaleriei britanice, care îl trimite pe frontul din Franţa. Acolo, după o ofensivă eşuată, este capturat de armata germană. După patru ani, Joey este înapoiat armatei engleze, după un armistiţiu. În spatele liniilor britanice se află acum şi Albert, recent încorporat. Din păcate, tânărul este pe jumătate orb din cauza unui atac cu gaz. Cu toate acestea, el reuşeşte să-l recunoască pe Joey pe care îl iubise atât de mult. În ciuda bucuriei nemăsurate, un alt obstacol va sta în calea celor doi, pentru că, acum, armata este pregătită să vândă animalul.

 

„Pentru mine, «War Horse» este o poveste nemuritoare despre sacrificiile iubirii, despre sacrificiul pe care un băiat îl face în vreme de război pentru a-şi regăsi calul şi despre eforturile pe care calul său le face pentru a putea supravieţui într-o perioadă întunecată din istorie. Destinele lor se întâlnesc în mijlocul acestor întâmplări.” – STEVEN SPIELBERG

 

Regia: Steven Spielberg
Distribuţie: David Thewlis, Emily Watson, Jeremy Irvine
Gen: dramă, război
Rating „ring”: ****
Rulează la: Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, Grand Cinema Digiplex, Movieplex Plaza România

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial