Speranţa, cea mai puternică armă

Primul weekend din 2012 le propune iubitorilor de film o producţie nominalizată la Globurile de Aur. Chiar dacă intră în cursă doar pentru un cântec de pe coloana sonoră, „Misionarul războinic” are destule alte ingrediente valoroase, care ne determină să vi-l recomandăm călduros.

 

Inspirat dintr-o poveste reală, filmul prezintă povestea vieţii lui Sam Childers (interpretat de Gerald Butler), un fost traficant de droguri care decide să lase în urmă viaţa tumultuoasă pe care o avea şi pleacă într-o călătorie în estul Africii. Bărbatul simte că este momentul să descopere ceva în care să creadă pentru a-şi schimba viaţa. În momentul în care ajunge în Sudan, Childers este impresionat de lumea dezolantă din acea zonă şi mai ales de copiii antrenaţi să fie soldaţi. Astfel, bărbatul decide să construiască un refugiu pentru cei mici, chiar dacă asta înseamnă să îşi facă singur legea şi să pună mâna pe armă. Filmul redă lupta acestuia de a salva copiii abandonaţi sau răpiţi de către membrii unui grup de rebeli, Lord’s Resistance Army (LRA).

 

,,The Keeper”, cântecul cu şanse şi la Oscar
Extrasă de pe coloana sonoră a filmului, melodia “The Keeper”, compusă de Chris Cornell, a fost deja nominalizată, la Globurile de Aur, la secţiunea “Cel mai bun cântec original”. Compoziţia lui Cornell are şanse să fie nominalizată, la aceeaşi categorie, şi în competiţia pentru premiile Oscar, distincţiile oferite de Academia Americană de Film. “The Keeper” are contracandidaţi serioşi: “Hello Hello” (compus de Elton John, de pe coloana sonoră a filmului “Gnomeo şi Julieta”) sau “The Living Proof” (Mary J. Blige/“The Help”).

 

Titlu original: „Machine Gun Preacher”
Regia: Marc Forster
Distribuţie: Gerard Butler, Michelle Monaghan, Michael Shannon
Gen: acţiune, biografic, crimă
Rating „ring”: ****
Rulează la: Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, Cityplex, Movieplex Plaza Romania, The Light Cinema, CinemaPRO

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial