Şi supereroilor le mai filează câte o lampă

Tony Stark, geniul extravagant interpretat în seria „Iron Man” de Robert Downey Jr., a sedus publicul de la primele apariţii. Din 2008, personajul Marvel, inspirat de benzile desenate, a combinat umorul cu superputerile tehnologiei.

Pentru a treia peliculă din serie (“Iron Man 3”/ “Omul de oţel 3”), Downey Jr. s-a reîntâlnit cu regizorul Shane Black. Merită să ne amintim că Black are meritul de a fi lansat (în calitate de scenarist) un cuplu celebru pentru combinaţia de umor şi acţiune („Arma mortală”). Regizorul a vrut să propună, de data aceasta, “un film de aventuri care să aibă succes şi la nivel personal, nu doar din punctul de vedere al unui tip care îşi pune un costum mare, pentru ca apoi altul să îşi pună un costum diferit. Amprenta pe care am vrut să o pun vine de la faptul că în anii ’80, când am început să scriu scenarii, mă inspiram din ce se întâmplase în peliculele deceniului anterior”. Shane Black şi Downey Jr. au mai lucrat împreună pentru “Kiss Kiss Bang Bang”, o poveste cu personaje care apar în filme, pretind că sunt altceva decât erau şi îşi schimbă viaţa după ce trec prin situaţii comice vecine cu spaima.

Ben Kingsley, geniul malefic care te lasă cu gura căscată

Fanii peliculelor cu supereroi ştiu deja că Tony Stark a apărut, anul trecut, în “The Avengers”. De acolo continuă şi evenimentele din “Iron Man 3”. De data aceasta, “răul” este Mandarinul, interpretat de Ben Kingsley: „E un scenariu minunat. Din punct de vedere stilistic, această serie este foarte elegantă şi inteligentă. Adună tensiune şi apoi o eliberează. O adună din nou şi apoi îi dă drumul încă o dată. Am putut să îmi dau seama de această eleganţă încă de când am citit scenariul. Toate întorsăturile şi răsucirile poveştii… Am fost surprins”. Nici Downey nu a rămas indiferent la schimbarea de amplitudine adusă personajului negativ de Kingsley: „Mi s-a părut mereu că este ceva impresionant atunci când e vorba de un personaj negativ genial, spre deosebire de cei care se bazează pe putere sau talent. Toţi ştim ce actor extraordinar este Ben Kingsley, iar el face aici un rol de geniu malefic cu rezultate care te dau pe spate”.

Anul Nou exploziv

Povestea începe de Anul Nou. Totul explodează după un acces de tristeţe a geniului plictisit. Dar felul în care explodează căminul geniului indestructibil nu-i lasă nicio şansă spectatorului să rămână indiferent. Ştiţi artificiile care iluminează cerul de Sărbători? Ei, închipuiţi-vă efectul lor pe pielea personajului preferat! Din acest punct începe să construiască şi a treia parte a „Omului de oţel”.

„Când mi s-a vorbit pentru prima dată de rol, nu văzusem filmele din serie. Producătorii mi-au trimis o colecţie de benzi desenate şi filmele… şi am fost captivat. (…) Nu este obişnuita copie a unei copii a unei copii. Fiecare peliculă a fost un demers original.”- Ben Kingsley

5 ani au trecut de la primul film care a impus pe marile ecrane „Omul de oţel”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial