Probleme fără sfârşit

Un poliţist care părăseşte forţele de ordine după ce este acuzat că a împuşcat un adolescent trebuie să îşi dea seama ce înseamnă, de fapt, statutul de „erou” pe care i-l oferă foştii colaboratori în „Oraşul corupt”.

Când toată această poveste se întâmplă între Mark Wahlberg, Russell Crowe şi Catherine Zeta-Jones, spectatorul ştie că trebuie să se aştepte la ceva mai mult decât un film de acţiune. Suspansul şi revelaţiile se succed în această peliculă regizată de Allen Hughes. Acesta a mai ţinut publicul din cinematografe cu sufletul la gură atunci când a realizat „Din Iad – Jack Spintecătorul” (2001) sau „Cartea lui Eli” (2010). Şi de data aceasta, dincolo de intriga poliţistă, regizorul şi-a propus să dezvăluie mai multe aspecte ale poveştilor urbane.

Thriller politic

Primarul oraşului, interpretat de Crowe, are propriile bătălii de purtat nu numai cu bănuielile legate de soţia sa (Zeta-Jones), dar şi cu şeful poliţiei. „Toţi ne-am făcut o anumită impresie, în timp, în legătură cu felul în care funcţiile publice pot să corupă anumiţi oameni. Personajul meu mi se pare un om al vremurilor sale şi probabil că, la un moment dat, a început să se creadă mai important decât funcţia pe care o deţine. Este o poveste interesantă pentru că primeşti informaţii până la ultima secvenţă”, a explicat Russell Crowe.

Cu cine concurează Wahlberg

Personajul lui Mark Wahlberg i-a fost pe plac actorului încă de când a citit scenariul: „Era dorinţa de a face ceea ce este corect, pe de o parte, şi dorinţa ca sistemul să fi funcţionat, pe de altă parte. Acum, personajul meu se vede pus faţă în faţă cu primarul şi trebuie să-i ajute pe cei care au avut mai puţin noroc deşi riscă să îşi piardă libertatea. Face toate astea pentru că vrea să îşi îndrepte greşelile. Asta mi-a plăcut la el, a fost unul dintre lucrurile care mi-au amintit de momentul în care am văzut, împreună cu tatăl meu, «Chinatown». Şi acolo era o poveste minunată, un personaj extraordinar, întorsături interesante de situaţie… Nu prea se mai fac astfel de filme azi”.

O poveste pentru oameni mari

„Când am citit scenariul m-am întrebat cine l-a scris întrucât citesc zeci de scenarii, dar acesta era foarte bine scris şi, ca actor, asta cauţi. Pe măsură ce povestea este spusă, personajul meu se întoarce împotriva primarului pornind de la motive personale şi ajungând la corupţie. Mark şi Allen erau pasionaţi de poveste, toate elementele pe care vrei să le vezi într-un film pentru oameni mari erau acolo. Personajele vorbesc, filmul este inteligent, este sexy”, a explicat Catherine Zeta-Jones experienţa pe care a avut-o în „Oraşul corupt”.

 109 minute durează pelicula „Oraşul corupt”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial