Prietenul tău cel mai bun, Al Pacino

Să spunem că prietenul tău cel mai bun este Al Pacino. Sau, oricum, este interpretat de Al Pacino. Atunci este foarte posibil ca tu să fii interpretat de Christopher Walken.

În “Trei tipi duri”, după executarea unei pedepse de 28 de ani de închisoare, Val (Al Pacino) este din nou liber. Când ai ajuns la o anumită vârstă, ieşirea din închisoare poate să fie un motiv cinematografic ofertant, par să spună personajele aduse împreună în acest film de regizorul Fisher Stevens: “Am mulţi prieteni care sunt destul de sălbatici. Unii dintre ei au făcut lucruri care nu sunt tocmai legale, dar mereu le fac într-un mod încântător, care ţine de un anumit cod al onoarei. Aşa sunt şi personajele din acest film. Tânăra generaţie nu respectă codurile”. Lucy Punch, interpreta unei tocilare care a preluat bordelul înfiinţat de mama sa, s-a bucurat să lucreze cu Stevens: „Este un regizor minunat. Înţelege actorii, ştie ce să le spună încât să le ofere un mediu creativ”. Acum 10 ani, regizorul debuta cu un film care abia a adunat 65.000 de dolari în Statele Unite. Pe vremea aceea, în pelicula sa jucau Marisa Tomei şi Kyra Sedgwick. Într-o singură lună, “Trei tipi duri” a strâns câte un milion pentru fiecare dur din traducerea românească a titlului “Stand Up Guys”.

Crimă şi comedie

Producţii puse cap la cap de dragul numelor de pe generic s-au mai văzut. De altfel, De Niro însuşi este cunoscut pentru rateurile cinematografice care au pus accentul ba pe un gen, ba pe altul în ultimii ani (pentru la iarnă se mai pregăteşte o producţie de acest tip). În cazul celor “Trei tipi duri” (al treilea este Alan Arkin, dar el doar conduce şi, deşi este pe moarte, impresionează femeile), amestecul de crimă, seducţie, Viagra şi umor (ordinea e aici alfabetică) pare să fie o carte câştigătoare. Pentru că am pomenit de impresionarea femeilor, un alt old-timer care participă la succesul acestei producţii este Jon Bon Jovi, cu o piesă originală pe coloana sonoră. Altfel, o concluzie se impune. Dacă vrei ca producţia ta haioasă să aibă şi substanţă, ai nevoie de Christopher Walken!

“Când lucrezi cu asemenea actori este ca un număr la trapez. Trebuie să ai încredere în ei şi să sari.” -  Al Pacino

 95 de minute durează “Trei tipi duri”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial