Poemul apocalipsei

După bulversantul şi controversatul „Antichrist”, regizorul danez Lars Von Trier revine pe marile ecrane cu un film total diferit, care analizează într-o notă lirică şi originală viaţa înainte de sfârşitul lumii.  

 

Pământul este ameninţat de ciocnirea cu o planetă mult mai mare în această abordare foarte europeană a lui Lars von Trier a genului disaster movie. “Melancholia” este o dramă SF, pe alocuri cu accente de thriller, care povesteşte viaţa şi relaţia a două surori care vor fi puse la încercare în momentul în care o planetă apropiată ameninţă să se ciocnească de Terra. Acţiunea filmului se centrează pe nunta personajului jucat de Kirsten Dunst, prezentată iniţial ca un moment fericit, dar care ulterior este perturbată de intrigi din sânul familiei şi de apariţia neprevăzută a unei planete numite Melancholia, ce fusese până atunci ascunsă de Soare şi care, acum, ameninţă să intre în coliziune cu Pământul.

 

Apreciat la Cannes 2011
”Melancholia” a fost filmat într-un castel magnific din Suedia, care găzduieşte nunta lui Justine (Kirsten Dunst). Lui Von Trier îi place contrastul dintre romantic, grandios, stilizat şi o anumită formă a realităţii. Cea mai mare parte din film este realizată cu camera în mână, iar rezultatul este fascinant. Pentru epuizantul rol Justine, Kirsten Dunst a câştigat premiul pentru “cea mai bună actriţă în rol principal”, la Cannes 2011, în timp ce regizorul şi filmul lui au fost nominalizaţi lasecţiunea Palme d’Or.

 

“Planeta ce se apropie aduce un suspans fundamental, cel puţin. Un suspans care cu greu poate fi depăşit atunci când ştii că o planetă de 10 ori mai mare decât a noastră se apropie şi se va ciocni cu noi. Cred că acest lucru împiedică spectatorii să plece din sală la jumătatea filmului.”  – LARS VON TRIER

 

Regia: Lars von Trier
Distribuţie: Kiefer Sutherland, Charlotte Gainsbourg, Kirsten Dunst, John Hurt
Gen: dramă, SF
Rating „ring”: ****
Rulează la: Grand Cinema Digiplex, Hollywood Multiplex, Movieplex Plaza România, Cinema City Cotroceni, The Light Cinema, Studio

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial