Plictisitorul ,,Glob de Aur”

În acest weekend ajunge şi în România filmul care a primit recent două Globuri de Aur la categoriile „cel mai bun film” şi „cel mai bun actor în rol principal”.

 

Dacă acest film nu ar fi fost atât de premiat, nominalizat şi lăudat de jurnalişti sau anumiţi critici americani, fără îndoială că nu ar fi primit un spaţiu atât de larg în paginile publicaţiei noastre. „The Descendants” este, din punctul nostru de vedere, o exemplificare pură a proverbului românesc „la pomul lăudat să nu te duci cu sacul”. Regizat de Alexander Payne, filmul gravitează în jurul lui George Clooney, care joacă precum un adevărat profesionist rolul unui tată care trebuie să se descurce cu creşterea a două fiice după decesul soţiei. Este, practic, singurul lucru pe care l-am putut remarca în tot filmul; unul care pare tern şi, deliberat sau nu, lipsit de prea multe… sentimentalisme, în ciuda caracterului dramatic care pare a „îmbrăca” producţia.

 

Săptămâna deciziilor
Filmul urmăreşte destinul unei familii din Hawaii. Mai exact, Matt King (interpretat de George Clooney), soţ şi tată a două fete, trebuie să-şi reexamineze trecutul şi să-şi croiască un drum spre viitor când soţia lui are un accident mortal cu o barcă. Încearcă neîndemânatic să-şi îndrepte relaţia cu Scottie, fetiţa precoce de 10 ani, şi rebela Alexandra, de 17 ani, în timp ce se oscilează asupra deciziei de a vinde pământul moştenit de la strămoşii familiei, practic singurele parcele rămase virgine de pe insule. Când Alexandra aruncă bomba că mama ei era în miezul unei aventuri amoroase când a avut accidentul, Matt trebuie să-şi revizuiască viaţa, ca să nu mai spunem moştenirea, într-o săptămână de decizii monumentale. Cu fetele după el, porneşte într-o căutare la întâmplare a amantului soţiei sale. În timpul unor întâlniri mai mult sau mai puţin interesante, îşi dă seama că e, în sfârşit, pe cale de a-şi reface viaţa şi familia.

 

Titlu original: „The Descendants”
Regia: Alexander Payne
Distribuţie: George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller
Gen: dramă
Rating „ring”: ***
Rulează la: Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, Movieplex Plaza Romania, The Light Cinema, Cityplex

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial