Noaptea Albă a Filmului Românesc, la a doua ediţie

Noaptea de vineri, 16 septembrie, a fost desemnată Noaptea Albă a Filmului Românesc. Veţi putea urmări lungmetraje de succes, scurtmetraje şi documentare, simultan în patru oraşe din ţară.

 

După ediţia de anul trecut a Nopţii Albe a Filmului Românesc, care a înregistrat peste 7.000 de spectatori, organizatorii au decis că evenimentul trebuie generalizat, aşa că au ales, pe lângă Bucureşti, să difuzeze filme româneşti şi în Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Vineri, 16 septembrie este noaptea cea mai lungă a filmelor şi documentarelor ce poartă semnătura regizorilor tineri sau consacraţi din România. “Conceput ca urmare a necesităţii de promovare constantă a filmului românesc şi inspirat de succesul pe care l-au avut proiecte similare precum, Noaptea Albă a Bucureştiului, Noaptea Albă a Muzeelor  sau Noaptea Albă a Galeriilor, evenimentul îşi propune să ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte în compania unor filme româneşti de toate genurile, realizate de cineaşti din toate generaţiile, acoperind astfel o paletă cât mai largă de gusturi”, ne spun organizatorii.

 

Program variat
Din program nu lipsesc producţii recent lansate pe marile ecrane precum “Aurora” (regia Cristi Puiu) sau “Ursul” (regia Dan Chişu), cele mai aclamate debuturi regizorale ale anului 2010: “Morgen” (Marian Crişan), “Eu când vreau să fluier, fluier” (Florin Şerban), sau titlurile care au cucerit audienţa, precum “California dreamin’ (nesfârşit)” (regia regretatului Cristian Nemescu), “Medalia de onoare”, în regia lui Călin Peter Netzer şi “Concertul”, regia semnată de Radu Mihăileanu. De asemenea, spectatorii se vor putea delecta şi cu o selecţie a celor mai originale documentare şi scurtmetraje româneşti ale anului 2011. Vor fi proiectate şi filme devenite deja clasice, operele unor mari regizori români: “O lacrimă de fată” (regia Iosif Demian), “Concurs” (regia Dan Piţa), “De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie) sau “Întoarcerea lui Vodă Lăpuşneanu” (regia Malvina Urşianu). Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

La cinema şi pe terase
În Capitală, locurile de desfăşurare a evenimentului sunt: Cinema Studio, Cinema Eforie, Cinema Patria, Noul Cinematograf al Regizorului Român (indoor şi outdoor), Centrul Vechi, Terasa Clubului Fabrica, Terasa Green Hours şi incinta terasei Hanul lui Manuc. Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi susţinut de CNC. Pentru mai multe detalii, accesaţi www.romfilmpromotion.ro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial