Mai cu suspans

Primele săptămâni ale acestei luni aduc pe ecrane mai multe filme pentru care miza este crearea suspansului.

“Capcana Minţii” este o producţie britanică marca Danny Boyle. Ceea ce ştiţi că a făcut englezul în filme ca “Slumdog Millionaire”, “Trainspotting” sau “The Beach” face şi acum, doar că locul acţiunii este mintea unui personaj: “Cu toate că arătăm în film ceva ce este destul de îndoielnic din punct de vedere moral, este vorba despre ceva posibil din punct de vedere medical, acesta fiind un punct de pornire extraordinar pentru o poveste”, arată regizorul. Totul se întâmplă pe urmele unui tablou rătăcit prin mintea unui personaj la propriu. Cum Rosario Dawson şi Vincent Cassel vin în acelaşi timp după tablou, suspansul este uşor de ghicit mai ales că francezul poate să joace uneori doar o jumătate de faţă (tot la propriu, şi anume cea inferioară).

Aventură de generaţie nouă

O altă variantă de poveste care să îşi surprindă spectatorii este „4.3.2.1. Pentru un pumn de diamante”. Producătorii mizează pe patru fete, trei zile, două oraşe (Londra şi Amsterdam) şi o singură şansă de rezolvare a tuturor problemelor. Desigur, pentru asta, toată lumea trebuie să treacă prin cele mai enervante încercări: de exemplu, să fure diamantele furate. Sau să nu le fure, dar să le plimbe un pic, poate chiar să le schimbe destinaţia.

Uşor cu sperietura prin pădure

Dintre toate lucrurile care te pot speria, câteva sunt dezgustătoare. „Cartea Morţilor” le face dreptate şi acestora din urmă. Chiar dacă este vorba despre reluarea unui succes de gen din 1981, această producţie face tot ce poate ca să ridice părul pe ceafa spectatorilor de azi. De la cântat sinistru cu voce subţire până la despicarea limbii pe viu. Şi nu vorbim despre analiză gramaticală.

Jason Statham cu păr

Între toate felurile în care se poate termina suspansul, faptul că într-o zi ar putea să îi crească păr lui Jason Statham este destul de neaşteptat. Dar, în „Legea străzii” („Hummingbird”), cunoscutul actor interpretează un rol în care are 100 de minute de film ca să se răzbune exact pentru acest lucru. Veteran din Afganistan, traumatizat… face rost de o viaţă şi are grijă să resimtă şi alţii furia sa celebră mai ales pentru faptul că abia îi mişcă doi-trei muşchi pe obraz.

 ”Acest film este o ghicitoare. Are indicii şi secrete.”  – Danny Boyle, regizor “Capcana Minţii”

 100 de minute durează pelicula „Legea străzii”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial