Intrigi şi secrete la FBI

Premiera săptămânii este filmul biografic despre viaţa lui J. Edgar Hoover, celebrul director al FBI dintre anii 1935 şi 1972, în care rolul principal este interpretat magistral de către Leonardo DiCaprio.

 

J. Edgar Hoover este cel care a avut un rol esenţial la înfiinţarea Biroului Federal de Investigaţii în anul 1935, unde a rămas director până în anii 1972, la moartea sa, perioadă în care a reuşit să stabilească principiile după care agenţia funcţionează şi astăzi, păstrându-şi postul de-a lungul a şapte mandate prezidenţiale. În ciuda personalităţii mai puţin populare şi a zvonurilor privind comportamentul duplicitar, reţeaua largă de informatori i-au dat puterea de a şti totul despre oricine. De aici şi renumele lui ca fiind cel mai puternic om din America. A fost acuzat deseori de depăşirea competenţelor FBI, de hărţuirea disidenţilor politici şi a activiştilor de tot felul, a adunat dovezi prin metode ilegale, dar, de asemenea, a avut o reputaţie de hipervigilent în faţa criminalităţii.

 

Homosexualitate, masonerie, justiţie
Ca simbol al aplicării legii din America pentru aproape 50 de ani, J. Edgar Hoover a fost temut şi admirat, batjocorit şi venerat. Dar în spatele uşilor închise el a deţinut secrete care i-ar fi distrus imaginea, cariera şi viaţa. Drama se concentrează în special pe viaţa privată a personajului, unul acuzat adesea de homosexualitate datorită relaţiei sale speciale cu Clyde Tolson, care în final a moştenit toată averea lui Hoover, dar şi asupra carierei sale scandaloase, el fiind Maestru Mason în Loja Federală din Washington.

 

Favorit la Oscaruri
Regizorul Clint Eastwood s-a documentat mult înainte de a se apuca de acest proiect. Şi-a dorit un traseu de la poliţistul perfecţionist la omul care s-a luptat cu toţi ca să reuşească să îi convingă cât de necesară este amprentarea tuturor pentru o uriaşă, unică bancă de date. Leonardo DiCaprio face un rol mare, fiind favorit deja la Oscaruri.

 

 

Titlu original: „J. Edgar”
Regia: Clint Eastwood
Distribuţie: Leonardo DiCaprio, Armie Hammer, Naomi Watts, Josh Lucas
Gen: biografic, dramă
Rating „ring”: ****
Rulează la: Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, Movieplex Plaza Romania

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial