Întoarcerea poveştii şi a puterilor ei

Nu ştiu alţii cum sunt, dar mie “Jack şi vrejul de fasole” mi-a provocat câteva dintre spaimele copilăriei. O ecranizare spectaculoasă înzestrează cu efecte speciale de ultimă oră vechea poveste în “Jack şi uriaşii”.

Este adevărat că aventura începe abia după 20 de minute de film, dar regizorul reuşeşte să prezinte personajele îmbinând legendele şi umorul, iar imaginile transpuse în 3D te prind în poveste înainte să îţi dai seama. Ca orice poveste care se respectă, noua variantă a basmului este o istorie de familie cu personaje care se îndrăgostesc, dar şi o naraţiune despre putere şi capcanele ei, de câte ori cineva transformă o legendă în realitate. În plus, partea cea mai bună a abordării pe care filmul o propune ţine şi de faptul că eroul pozitiv nu este unul singur, şi fiecare îşi face treaba cum poate. Iar când vorbeam despre putere, trebuie spus că filmul se joacă şi cu simbolurile puterii de orice fel, dar şi cu rosturile acestora duse la bun sfârşit (cel puţin până azi).

Atacul uriaşilor

Nicholas Hoult, interpretul lui Jack, dezvăluia: “Ştiam povestea originală şi mi s-a părut o abordare deosebită. Este o poveste de familie extraordinară, iar faptul că regizorul era Bryan Singer, el având până acum multe filme bune, m-a convins să particip la proiect”.

Regizorul Bryan Singer (“Suspecţi de serviciu”, “X-men 2″, “Operaţiunea Valkyrie”) s-a arătat încântat de posibilităţile pe care tehnologia 3D le oferă pentru povestea care duce spectatorul din lumea oamenilor cu problemele obişnuite pentru un basm (băieţi săraci, prinţese şi cavaleri) pe tărâmul uriaşilor care produc tunete: “Nu am mai făcut aşa ceva până acum. Este, pentru mine, primul film care porneşte de la un basm, primul film pe care îl fac în 3D, primul în care folosesc personaje  realizate în grafică animată”. Alături de Hoult şi Eleanor Tomlinson (prinţesa Isabelle), pe generic mai sunt Ewan McGregor (Elmont), Ian McShane (regele Brahmwell) şi Stanley Tucci (lordul Roderick). Iar sperietura mea de când eram mic în legătură cu povestea se explică abia acum, după ce această peliculă a fost lansată în Statele Unite cu rating PG-13 care atrage atenţia părinţilor că filmul conţine scene care s-ar putea să nu fie potrivite pentru copii. Dar nu este o mare problemă, pentru că „Jack şi uriaşii” funcţionează bine-mersi pentru oameni mari.

“Nu am vrut să leg povestea de o anumită perioadă istorică. Am urmărit un aer medieval, dar cel mai mult m-a interesat atmosfera de basm. Am folosit tehnologia de ultimă oră pentru a transforma totul în realitate.” – Bryan Singer, regizor

195 de milioane de dolari a fost bugetul peliculei „Jack şi uriaşii”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial