HARRY POTTER ŞI TALISMANELE MORŢII (Partea a II-a)

Povestea fenomenului mondial Harry Potter ajunge la final într-o producţie impresionantă, plină de spectacol, emoţie şi cu mai multă acţiune decât toate filmele anterioare ale seriei.

 

Jurnaliştii britanici, care au putut vedea avanpremiera ultimei părţi din seria „Harry Potter”, au declarat la unison că acesta este „apogeul poveştii”. După 10 ani de la prima ecranizare a eroului din romanele lui J.K. Rowling, în acest ultim capitol, tensiunea urcă la cote nebănuite, culminând cu bătălia dintre Harry Potter şi cel mai mare duşman, Lordul Cap-de-Mort. Lunga călătorie ia sfârşit cu dramatica încleştare între bine şi rău.

 

Emoţiile finalului
Filmul a fost o provocare imensă pentru producători, regizor şi scenarist, care – precum scrie Empireonline – „au avut de jonglat între latura emoţională şi acţiunea pură, cu incursiuni în latura metafizică pentru a explica acţiunea labirintică”. Cert este că, timp de 130 de minute (este cel mai scurt film al seriei!), acţiunea este bine închegată, iar filmul este „ritmat, revigorant şi îmbucurător, care demonstrează că împărţirea în două a ultimei cărţi «Harry Potter» a fost o decizie bună”, aşa cum spun criticii de la Total Film. În partea a doua a „Talismanelor Morţii”, totul este explicat, lucrurile şi întâmplările din serie sunt desluşite în toate detaliile lor. Finalul poveştii nu poate fi decât unul. Iar eroul Harry Potter, ajuns la maturitate, iese din scenă aşa cum a intrat: ca un erou.

 

„Spre deosebire de Transformeri şi alte creaturi de Hollywood, din lumea lui Harry Potter poate ieşi un blockbuster, dar unul de clasă. Sfârşitul este pe măsura aşteptărilor.” – RICHARD JORDAN, critic Total Film

 

Regia: David Yates
Distribuţie: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Ralph Fiennes
Gen: aventuri, fantastic, mister
Rating „ring”: ****

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial