DaKINO, start pentru a 22-a oară

La Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 a debutat, miercuri, cea dea 22-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO. Anul acesta, 35 de scurtmetraje din 15 ţări vor concura pentru trofeul competiţiei.

Festivalul Internaţional de Film DaKINO este organizat, în acest an, de Primăria Sectorului 3 în parteneriat cu Fundaţia DaKINO şi Asociaţia FAMart. Acesta se va desfăşura până pe 7 aprilie, perioadă în care 35 de scurtmetraje, dintre care opt producţii autohtone, se vor lupta pentru premiul ediţiei din acest an. Festivalul se desfăşoară la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3, Grand Cinema Digiplex, de la mallul din Băneasa, şi Noul Cinematograf al Regizorului Român, la Muzeul Ţăranului. „Vă felicit pentru lucrurile măreţe pe care le faceţi. Sunt foarte bucuros că pot fi partener cu dumneavoastră în acest proiect. Profităm de ocazie să promovăm cât mai multe filme româneşti”, a declarat, ieri, primarul sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, cu ocazia deschiderii ediţiei din acest an a DaKINO.

Filme de renume, proiectate în Bucureşti

În afară de scurtmetrajele din cadrul concursului, la această ediţie a festivalului, publicul va putea să urmărească şi mai multe lungmetraje internaţionale de succes. La Casa Artelor, publicul va putea urmări, astăzi, de la ora 20.30, „Play”, în regia lui Ruben Ostlund, şi duminică, de la ora 14.00, „Into the Abyss”, de Werner Herzog. Tot în ultima zi, de la ora 17.00, vor fi proiectate mai multe mediimetraje româneşti, iar de la ora 20.30, producţiile premiate în cadrul acestei ediţii a competiţiei. Intrarea la toate filmele de la Casa Artelor este gratuită, în limita locurilor disponibile în sală.

Evenimente dedicate copiilor

La această ediţie a festivalului va fi inaugurată şi o nouă secţiune DaKIDS, care va cuprinde proiecţii de filme şi workshopuri. Mâine, de la ora 11.30, la Casa Artelor, organizatorii, în parteneriat cu Şcoala de Film şi Televiziune „Micile Vedete”, organizează workshop de actorie de film adresat copiilor cu vârste între cinci şi 13 ani. Pentru a participa la eveniment, cei mici trebuie înscrişi prin intermediul unui e-mail la adresa office@famart.ro.

 1991 este anul în care a avut loc prima ediţie a Festivalului DaKINO.

5 zile durează, anul acesta, Festivalul Internaţional de Film DaKINO.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial