Cu bicicleta printre maşini

Oricine a văzut măcar un film cu maşini rapide şi misiuni imposibile. „Cursă fără frâne” face aceeaşi treabă cu un erou pe două roţi şi o poveste care driblează timpul şi aşteptările spectatorului.

Suspansul este cuvântul de ordine pentru filmul regizat de David Koepp (în 2004 a semnat „Fereastra secretă”). În rolul principal este Joseph Gordon Levit, pe care spectatorii îl ştiu din filme ca „Inception” sau „(500) Days of Summer”.

Personajul său din această poveste, Wilee, este cel mai bun curier din oraş şi are o comandă care îi pune la încercare toate talentele, inclusiv instinctul de sinucigaş. Sau cel puţin aşa spun colegii săi despre deprinderile sale de curier.

 În sus şi în jos prin New York

Foarte rar au funcţionat într-un film toate părţile unui oraş ca în cazul acestei pelicule. De la campus la taxiurile omniprezente, la poliţiştii care trebuie să se descurce cu nebunii oraşului (atunci când nu sunt ei înşişi nebunii) sau mafiile locale şi copiii care îşi fac de cap pe geamurile autobuzelor şcolii, fiecare îşi face treaba în poveste.

 Fără frână

Regizorul a recunoscut faptul că este pasionat de urmăririle reprezentate în filme, de la cursa de care din „Ben Hur” până la cursa tehno din „Aleargă, Lola, aleargă!” şi avea în vedere „un film cu cascadorii, nu unul cu efecte speciale”. Mai mult, Koepp spunea într-un interviu că 98 la sută din ceea ce se vede pe ecran în filmul său nu a fost „ajustat” pe computer: ”Vrem să vedem spectatorii uluiţi de ceea ce pot face oamenii”.

 

Căzături şi spectacol

„Am căzut de pe bicicletă în fiecare zi la filmare”, mărturisea dominicana Dania Ramirez, care în acest film o interpretează pe partenera lui Wilee. Levit s-a declarat impresionat de scenele acrobatice pe care le-a interpretat, cu ajutorul specialiştilor, evident: „Sunt doar unul dintre cei cinci care îl interpretează pe Wilee. În afară de mine, au mai fost patru persoane care aveau, fiecare, talentul lui pentru câte o acrobaţie cu bicicleta. E uluitor să te uiţi ce pot face aceste persoane.

În loc de maşini rapide, regizorul a vrut să aibă biciclete. Într-un fel este mai distractiv pentru că nu eşti protejat de tot metalul acela din jurul tău. Este o provocare mai mare”.

„David Koepp este aceeaşi persoană care a scris primul film din seria «Omul Păianjen» şi «Misiune imposibilă». E o persoană care ştie cum se face un film de acţiune.” – Joseph Gordon Levit

91  de minute durează filmul „Cursă fără frâne”.

“Cursă fără frâne” (“Premium Rush”)

Regia: David Koepp

Cu: Joseph Gordon-Levitt, Jamie Chung

Genul filmului: acţiune, suspans

Rating “Centrul vechi” ***

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial