Comedia la vârsta a doua

Meryl Streep şi Tommy Lee Jones ţin capul de afiş al comediei “Terapie de cuplu”, un film romantic despre familie şi probleme de compatibilitate, cu tot umorul pe care poate să îl includă această expresie după 31 de ani de căsnicie.

Kay (Meryl Streep) şi Arnold (Tommy Lee Jones) formează un cuplu pe cât de devotat, pe atât de plictisit. După trei decenii de căsnicie, nu este cel mai uşor caz nici măcar pentru un consilier marital de succes.

Soţia este fermecată de sfaturile unei cărţi intitulate “Poţi să ai căsnicia pe care o doreşti” şi nu îi trebuie prea mult până când încearcă să-şi convingă soţul să îl viziteze pe consilierul de cuplu jucat aici de Steve Carell. Carell este cunoscut spectatorilor de film din comedii ca “Virginul de 40 de ani” sau “Caut prieten pentru sfârşitul lumii”.

Un regizor specializat în comedie

Măcar pentru că este haios să vezi ce înseamnă o consiliere de cuplu pentru 4.000 de dolari pe săptămână, regizorul David Frankel are cu ce să se laude pentru această comedie. De altfel, regizorul american are în filmografie câteva titluri care îl recomandă ca unul dintre artiştii dedicaţi genului. El a semnat “The Big Year” (cu Steve Martin, Jack Black şi Owen Wilson) şi “Me and Marley” (cu Jennifer Aniston şi acelaşi Wilson), dar şi pelicula de succes “Diavolul se îmbracă de la Prada”.

Umor cu morală

Meryl Streep şi-a analizat atentă personajul: „Kay vrea să schimbe lucrurile, să se simtă alături de Arnold la fel de bine ca în tinereţe, când s-au cunoscut. Acum este nefericită şi caută soluţii, iar atunci când găseşte cartea doctorului Feld crede că a aflat răspunsul. Nu trece mult timp şi îşi rezervă locuri pentru o săptămână de terapie în Maine, la clinica lui Feld. Cred că mariajul celor doi are o fundaţie solidă, însă Kay şi Arnold şi-au permis să se relaxeze atât de mult în relaţie încât s-au îndepărtat unul de celălalt, iar legătura dintre ei aproape că nu mai există. Ea îşi doreşte mai multă implicare, vrea să simtă din nou această legătură, dar şi să vadă că soţul ei încă mai este interesat şi atras de ea”. Alături de cei doi protagonişti ai peliculei, pe generic apar Elisabeth Shue, Jean Smart şi Mimi Rogers.

“Terapie de cuplu” (“Hope Springs”)

Regia: David Frankel

Cu: Meryl Streep, Tommy Lee Jones, Steve Carell

Gen: comedie, romantic

Rating “Centrul Vechi” ***

 

“Regizorii buni au talentul să te facă să crezi că totul este posibil şi că nu există mişcări greşite.” – Meryl Streep

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial