Care sunt cele mai aşteptate filme ale lui 2013

 Noul an va readuce pe marile ecrane o serie întreagă de eroi cu care publicul s-a putut familiariza în trecutul recent. Fie că este vorba despre producţii de acţiune, SF sau animaţii, cinefilii vor avea destule motive pentru a umple sălile de cinema.

Succesul înregistrat anul trecut de filmul „Jocurile foamei” a transformat cele trei volume din seria omonimă, scrise de Suzanne Collins, în cele mai citite cărţi din 2012. Isteria creată în jurul poveştii scriitoarei americane continuă şi în 2013, când pe marile ecrane va sosi şi cel de-al doilea film al seriei, desemnat deja „cel mai aşteptat” al anului.

 

În „Sfidarea”, eroina noastră, Katniss Everdeen, este nevoită să lupte din nou în arenă într-o ediţie specială a „Jocurilor foamei”, în cadrul căreia participanţii sunt toţi foşti campioni din cele 12 districte. Filmul va debuta pe marile ecrane la sfârşitul lunii noiembrie.

 

 „Thor” şi „Omul de oţel” îşi continuă aventurile

Din punct de vedere al încasărilor, „Răzbunătorii” a fost filmul anului 2012. Deşi continuarea nu va ajunge pe marile ecrane decât în 2015, anul acesta, fanii vor trebui să se mulţumească doar cu doi „răzbunători”. Primul este Tony Stark, care va reveni, în luna mai, în cea de-a treia parte a seriei „Omul de oţel”. De data aceasta, celebrul industriaş va trebui să îl înfrunte pe cel mai mare inamic al său, Mandarin. Cel de-al doilea „răzbunător” din acest an este Thor, care va trebui să înfrunte o rasă de elfi întunecaţi pentru a salva Universul. Filmul va avea premiera la începutul lunii noiembrie.

 

 Superman revine

Cel mai popular supererou al tuturor timpurilor revine anul acesta pe marele ecran în „Man of Steel: Eroul”. Filmul prezintă, în viziunea lui Zack Snyder, primii ani ai lui Superman pe Pământ, în care îşi descoperă puterile şi ia decizia de a îmbrăca un costum de erou. În rolul lui Superman îl vom  reîntâlni, de această dată, pe Henry Cavill, din distribuţie mai făcând parte Russell Crowe, Amy Adams şi Kevin Costner.

 

„Furios şi iute”, pentru a şasea oară

Cu toate că mai sunt doar câteva luni până la lansare, au fost făcute publice puţine detalii despre „Furios şi Iute 6” până acum. Un singur lucru este însă cert. Filmul îi va reuni pe toţi eroii din partea precedentă a seriei, alăturându-li-se şi Letty Ortiz (Michelle Rodriguez), despre care se credea că a fost omorâtă.  Filmul va ajunge pe ecrane în luna mai.

 

 John McClane, un sfert de secol mai târziu

Bruce Willis intră pentru a cincea oară în pielea poliţistului John McClane, la fix 25 de ani de la primul „Greu de ucis”. De data aceasta, el va trebui să meargă în Rusia pentru a-l ajuta pe fiul său Jack, agent CIA, să oprească furtul unor arme nucleare. Filmul, în care alături de Bruce Willis mai joacă Patrick Stewart şi Jai Courtney, va avea premiera pe 15 februarie.

 

„Star Trek”, o nouă aventură

Regizorul J.J. Abrams îi readuce în luna mai pe marile ecrane pe Căpitanul Kirk şi echipajul navei Enterprise, în producţia „În întuneric”. De data aceasta, eroii din universul Star Trek vor fi nevoiţi să se lupte cu un adversar redutabil, care a reuşit să se infiltreze în rândul Flotei Stelare ca să arunce în aer majoritatea navelor organizaţiei.

 

„Călăreţul singuratic” şi indianul Johnny Depp

În luna iulie, Johnny Depp revine pe marile ecrane în producţia „Călăreţul singuratic”. El interpretează rolul lui Tonto, un amerindian care îl ajută pe şeriful John Reid să se transforme într-unul dintre eroii de legendă ai Vestului Sălbatic. Filmul este a cincea colaborare a lui Depp cu regizorul  Gore Verbinski, după primele trei filme din seria „Piraţii din Caraibe” şi „Rango”.

 

 Monstruleţii Pixar, la facultate

Vă mai aduceţi aminte de „Compania monştrilor”, filmul lansat de Pixar în 2001? Anul acesta, cei doi eroi, Mike (voce Billy Crystal) şi Sulley (voce John Goodman), revin în producţia „Universitatea monştrilor”, a cărei acţiune prezintă trecutul celor doi, pe vremea când erau studenţi la Universitatea Fricii.  Filmul va ajunge pe marile ecrane în luna iunie.

 

11 filme din seria Star Trek au fost realizate din 1979 şi până în 2009.

215 milioane de dolari a costat realizarea filmului „Călăreţul Singuratic”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial