BEL epoque

Devenit cunoscut după rolul din „The Twilight Saga”, Robert Pattinson dă viaţă personajului principal din cea mai recentă ecranizare a celebrului roman semnat de Guy de Maupassant.

 

Georges Duroy călătoreşte la Paris, în 1890. Este tânăr, frumos, intelegent, dar sărac. Nu îşi doreşte decât să urce rapid pe scara socială. Şi viaţa i se schimbă după ce se angajează ca jurnalist la revista “La vie française”. Prietenii încep să-l cunoască după porecla ,,Bel Ami”. Încet-încet însă el descoperă singur că lumea după care a tânjit atât e rea, coruptă şi foarte cinică. Învaţă, la rândul lui, să manipuleze, dar şi că dragostea e doar un mijloc de a-şi atinge mai repede un scop. Într-o lume în care cei mai puternici oameni din Paris erau nu bărbaţii, ci soţiile şi amantele lor, prin patul lui Georges se perindă cele mai frumoase, influente sau informate femei care îi facilitează mai mult sau mai puţin conştient ascendenţa. După multe episoade în care Georges îşi seduce şi abandonează cu sânge rece victimele, tânărul ajunge să cadă pradă propriilor uneltiri. Devenit un paria al cercurilor selecte, renegat de toţi prietenii săi, numai un gest nebunesc îl mai poate salva de sărăcie, dar în acelaşi timp îl va costa mai scump chiar decât pierderea celei mai mari averi.

 

Pattinson, rol controversat
Referitor la prestaţia sa şi abordarea unui astfel de rol, Robert Pattinson a declarat: “Este destul de greu să găseşti un personaj atât de controversat în filmele care se fac acum. În general, mesajul unui film este un pic moralizator, ne învaţă o lecţie, dar aici nu e aşa. Georges este pur şi simplu incurabil, calcă în picioare pe toată lumea, în mod repetat. Şi este recompensat pentru acest comportament de fiecare dată. Pentru mine a fost deosebit de interesant şi distractiv, cu siguranţă este un tip de personaj pe care nu-l voi întâlni prea des în carieră”.

 

Titlu original: „Bel Ami”
Regia: Nick Ormerod
Distribuţie: Robert Pattinson, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Christina Ricci
Gen: dramă, romantic
Rating „ring”: ****
Rulează la: Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, Grand Cinema Digiplex, Movieplex Plaza România, The Light Cinema

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial