Arta de a învinge într-o competiţie injustă

Dacă vă era dor de charismaticul Brad Pitt, aveţi ocazia să-l revedeţi pe marile ecrane în „Moneyball”, un film care prezintă povestea reală a unui moment care a schimbat istoria baseballului.

 

Filmul este inspirat dintr-o poveste adevărată, aceea a fostului jucător de baseball Billy Beane (interpretat de Brad Pitt), care, nereuşind să fie cel mai bun pe teren conform propriei ştachete, renunţă şi devine manager al echipei Oakland Athletics. Însă, în campionatul din 2002, Billy se confruntă cu o situaţie foarte problematică: cei mai buni jucători părăsesc echipa, atraşi de salariile oferite de marile cluburi. Cei care rămân sunt nevoiţi să se mulţumească doar cu o treime din salariu.

 

Selecţie pe computer
Dar Billy este ambiţios şi hotărât să câştige campionatul. Pentru a-şi completa echipa, el apelează la Peter Brand (interpretat de Jonah Hill), un tânăr economist isteţ, educat la Yale. Împreună, ei aplică o metodă total neconvenţională în lumea baseballului: formarea unei echipe cu ajutorul statisticii şi al calculatorului. Astfel, ei descoperă jucători extrem de talentaţi, dar care fuseseră ignoraţi sau respinşi de alte cluburi pe motiv că nu mai sunt foarte tineri, că au un caracter dificil sau că au fost accidentaţi pe teren. Demersurile lui Billy şi ale lui Peter contrariază şi irită pe toată lumea – începând cu „vechea gardă” a baseballului şi terminând cu mass-media şi fanii echipei. Însă, în cele din urmă, experimentul va fi încununat de succes şi va revoluţiona acest sport.

 

Candidat la Oscar
După „The Help”, în România ajunge un alt film care, conform specialiştilor, are mari şanse de a intra în competiţia pentru premiile Oscar 2012. Evoluţia excelentă a lui Brad Pitt, dar şi scenariul extrem de bine “ticluit” de Steven Zaillian (“Schindler’s List”) şi Aaron Sorkin (“West Wing”, “The Social Network”), după un roman scris de Michael Lewis, fac din “Moneyball” una dintre cele mai reuşite producţii hollywoodiene ale acestui final de an.

 

Regia: Bennett Miller
Distribuţie: Brad Pitt, Robin Wright, Jonah Hill, Chris Pratt
Gen: biografic, dramă, sport
Rating „ring”: ****
Rulează la: Grand Cinema Digiplex, Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, The Light Cinema, Movieplex Plaza România

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial