Ambiţia seduce. Puterea corupe

Premiera săptămânii este „Ziua trădătorilor”, o poveste despre sex, ambiţie, loialitate, trădare şi răzbunare, toate pe fondul lipsit de scrupule al politicii.

 

Filmul regizat de George Clooney urmăreşte traseul unui tânăr ataşat de presă care cade pradă jocurilor de culise politice, manipulărilor profesioniştilor veterani în domeniu, dar şi seducţiei unei tinere stagiare. Clooney este guvernatorul Morris, un candidat care participă la alegerile preliminare pentru preşedinţie din partea Partidului Democrat. Ryan Gosling este purtătorul lui de cuvînt, Philip Seymour Hoffman este şeful lui de campanie, Paul Giamatti e şeful campaniei rivalului său, Marisa Tomei e o reporteră de la “New York Times”. Astfel se creează o distribuţie de zile mari, actorii însumând – de-a lungul carierei lor – 13 nominalizări la Oscar, trei premii Oscar câştigate, 23 de nominalizări la Globurile de Aur şi şase Globuri de Aur adjudecate.

 

Ecranizarea unei piese de teatru
Filmul este o adaptare după o piesă de teatru – “Farragut North” – care a avut premiera în New York, la Atlantic Theater Company, în 2008, apoi s-a jucat la Geffen Playhouse, din Los Angeles, în 2009. A ajuns, într-un final, pe mâinile unui angajat al companiei de producţie deţinute de George Clooney şi Grant Heslov, prieteni şi colaboratori vechi. Transpunerea piesei pentru marele ecran a impus o serie de schimbări, cea mai importantă fiind a personajului principal din film, guvernatorul Morris, care în piesă nu apărea niciodată. “Pentru a crea o poveste potrivită unui film, am creat un personaj, un candidat în care Stephen crede cu tărie, în care cred cu toţii, pentru a-l arunca apoi în focul acţiunii. La început arată inocent şi onorabil, asta până afli că nu e deloc aşa”, a mărturisit George Clooney.

 

Regia: George Clooney
Distribuţie: Ryan Gosling, George Clooney, Paul Giamatti, Philip Seymour Hoffman, Marisa Tomei
Gen: dramă
Rating „ring”: ****
Rulează la: Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, Movieplex Plaza Romania

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial