Afară din peşteră

Ceea ce numim familie modernă trebuie să fi avut o preistorie. Cum date exacte este greu să avem, cel mai bine ar funcţiona un exerciţiu de imaginaţie.

Să începem din peşteră. Cu siguranţă ar fi nevoie de un tată protector şi de o mamă care încearcă să tempereze deopotrivă excesele de autoritate ale soţului şi micile rebeliuni ale copiilor ajunşi la o vârstă critică. Pentru siguranţa unui asemenea mediu, cu greu se poate găsi o ameninţare mai mare decât curiozitatea tinerei fiice cu privire la ceea ce se întâmplă în afara peşterii familiale. Tabloul nu ar fi complet fără nişte fraţi mai mici şi, mai ales, fără o soacră cicălitoare. Mai departe povestea este spusă în “Croods”, un film de animaţie din care nu lipsesc nici animalele haioase şi nici pericolele cu nuanţe apocaliptice. Desigur, este un moment potrivit pentru toate invenţiile care ne-au schimbat viaţa, de la foc până la fotografia de familie sau chiar pantofii de damă (într-un fel).

Chris Sanders (“Cum să îţi dresezi dragonul”, “Lilo şi Stitch”) şi Kirk De Micco (“Cimpanzeii spaţiali”) sunt regizorii acestei fantezii 3D care dă pe-afară de umor şi simpatie. Povestea este produsă de Dreamworks Animation, compania înfiinţată cândva, printre alţii, de Steven Spielberg şi care a mai pus pe ecrane animaţii din seria Shrek sau Kung Fu Panda. Ca de obicei, pentru sălile româneşti, cea mai bună soluţie ar fi să alegeţi varianta cu subtitrare în locul ciudatelor tonalităţi din dublajul românesc. Dacă tot veni vorba de traducere, motivul pentru care filmul despre familia Crood se numeşte în română “Croods” trebuie să recunoaştem că ne scapă.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial