„Copacul vieţii”

Dacă nu aţi ajuns în Delta Dunării, la Festivalul „Anonimul”, acolo unde a fost proiectat în premieră absolută, în weekend aveţi şansa de a urmări filmul răsplătit cu Palme d’Or în acest an la Cannes. Evenimentul are loc sâmbătă la cochetul spaţiu cinematografic din cadrul Muzeului Ţăranului Român.

 

Urmărim evoluţia unui băiat de 11 ani din Midwest, Jack, unul din cei trei fraţi. La început totul pare minunat. El vede ceea ce mama lui face cu ochii sufletului. Ea reprezintă calea iubirii şi a milei, în timp ce tatăl încearcă să-şi înveţe fiul calea lumii, de a se pune pe sine pe primul loc. Fiecare părinte îşi susţine credinţele, şi Jack trebuie să împace cererile fiecăruia. Filmul se întunecă în timp ce el are primele licăriri de boală, suferinţă şi moarte. Lumea, odată un lucru al gloriei, devine un labirint.
Paşi pe cărarea vieţii
Din această poveste reiese că Jack cel adult este un suflet pierdut într-o lume modernă, căutând să descopere printre scenele în schimbare ale timpului ceea ce rămâne neschimbat: eternul plan din care facem parte. Când vede că toate acestea au intrat în construirea lumii noastre, fiecare lucru apare ca un miracol – valoros, incomparabil. Jack, cu noua înţelegere, este capabil să-şi ierte tatăl şi să facă primii paşi pe cărarea vieţii.

 

Speranţa care triumfă
Povestea se încheie în speranţă, conştientizând frumuseţea şi bucuria din toate lucrurile, în fiecare zi şi, mai presus de toate, în familie – prima noastră şcoală, singurul loc în care majoritatea dintre noi învaţă adevărul despre lume şi despre noi înşine, sau descoperă unica lecţie importantă a vieţii, aceea a dragostei necondiţionate.

 

Titlu original: „The Tree of Life”
Regia: Terrence Malick
Distribuţie: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain, Kari Matchett
Gen: dramă, fantastic
Rating „ring”: *****
Rulează la: Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial