“LARRY CROWNE”, duiosul film de weekend

Premiera săptămânii este un film romantic, singurul prilej cu care Tom Hanks şi Julia Roberts îşi fac apariţia pe marile ecrane în 2011.

 

Şarmant şi inteligent, „Larry Crowne” este, fără îndoială, o alegere inspirată pentru o zi de weekend. Cu toate că fără Hanks şi Roberts în distribuţie filmul nu ar fi avut probabil prea mare succes, povestea este una caldă şi captivantă. Iar cele două staruri, prin prestaţia lor impecabilă, nu fac decât să o şlefuiască. „Larry Crowne” poate fi catalogat drept un ideal „summer-movie”, în care cele două personaje principale reuşesc să se reinventeze şi să descopere o neaşteptată şansă în viaţă când totul părea pierdut. Producţia reprezintă a doua ocazie cu care cei doi îndrăgiţi actori lucrează împreună pe platourile de filmare şi reprezintă singura lor prezenţă într-un film în acest an. Hanks nu a mai apărut pe marele ecran din 2009, când a jucat în „Îngeri şi demoni”, în timp ce ultimul film al Juliei Roberts fusese „Eat Pray Love” (2010).

 

Un film despre bucuria de a trăi
„Larry Crowne” este un film despre modul în care dificultăţile recesiunii actuale îl fac pe un om obişnuit să se reinventeze şi să descopere o neaşteptată şansă în viaţă. Personajul principal, care are toate motivele să creadă că viaţa lui a ajuns într-un punct mort, va învăţa o lecţie importantă: când crezi că ai pierdut tot ceea ce aveai de preţ, s-ar putea să descoperi un nou motiv pentru a trăi. Cu toate că era un angajat-model al unui hipermarket, amabilul Larry Crowne (Hanks) se vede disponibilizat din cauza recesiunii şi se trezeşte rămas pe drumuri, fără posibilităţi de a plăti datoriile faţă de bănci. La sfatul prietenilor, el se înscrie la facultate, acolo unde se împrieteneşte cu un grup de colegi pasionaţi de scutere şi se îndrăgosteşte de frumoasa lui profesoară de oratorie, Mercedes Tainot (Julia Roberts), care şi-a pierdut înflăcărarea pentru profesorat, aşa cum şi-a pierdut-o şi pe cea pentru soţul ei cel ratat, dar pentru care Larry va deveni o permanentă sursă de inspiraţie.

 

„Îmi place foarte mult de Julia şi îi respect munca. Am sunat-o şi am întrebat-o dacă ar fi interesată să joace un rol în filmul meu şi dacă are încredere în mine ca regizor. Din fericire, ea a răspuns afirmativ.” - TOM HANKS

 

Regia: Tom Hanks
Distribuţie: Tom Hanks, Julia Roberts
Gen: comedie, dramă, romantic
Rating „ring”: ****

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial