“Globurile de Aur” 2013: “Les Misérables” şi “Argo”, vedetele galei

 Noua ediţie a unora dintre cele mai importante premii din Cetatea Filmului, care a avut loc, duminică seară, la Los Angeles, a surprins milioane de telespectatori. Carul cu trofee s-a răsturnat în ograda peliculelor “Les Misérables” şi “Argo”, în timp ce „Lincoln”, vedeta nominalizărilor Oscar, a plecat acasă cu un singur trofeu.

Milioane de telespectatori au privit cu sufletul la gură festivitatea, dar nu mică le-a fost mirarea când adaptarea pentru marele ecran a muzicalului omonim “Les Misérables” a reuşit să detroneze lungmetrajul lui Spielberg “Lincoln”, care conducea în topul nominalizărilor cu şapte selecţii. Astfel, pelicula a obţinut trei trofee, inclusiv la categoria “cel mai bun film comedie/musical”. Un succes răsunător l-a înregistrat şi thrillerul dramatic regizat de Ben Affleck. „Argo” s-a impus, printre altele, la categoriile “cel mai bun film – dramă” şi „cea mai bună regie”. “Lincoln”, în schimb, a reuşit să atragă atenţia doar la categoria „cel mai bun actor într-un film – dramă”, acordat, bineînţeles, lui Daniel Day-Lewis. Cot la cot cu „Argo” s-a aflat şi lungmetrajul lui Tarantino, care a obţinut tot două trofee, pentru „cel mai bun actor în rol secundar” (Christoph Waltz) şi „cel mai bun scenariu”. De cealaltă parte, în lumea serialelor de televiziune, “Homeland”, nominalizat la patru categorii, a primit tot trei trofee „Globul de Aur”, inclusiv la categoria “cel mai bun serial – dramă”, în timp ce “Girls” a obţinut premiul pentru cel mai bun serial de comedie. Din peisaj nu a lipsit nici Kevin Costner, care a fost recompensat cu “Globul de Aur” pentru cel mai bun actor într-o miniserie/film de televiziune pentru rolul din “Hatfields and McCoy”, o serie produsă de History şi filmată în România.

Jodie Foster s-a confesat publicului

Una dintre surprizele serii a fost oferită de Jodie Foster. Actriţa a vorbit despre faptul că este lesbiană în discursul de acceptare a trofeului pentru întreaga carieră. “Acesta nu va fi un mare discurs de dezvăluire a orientării mele sexuale, pentru că am făcut-o deja acum o mie de ani, în epoca de piatră… Dar, acum, mi se spune că toate vedetele trebuie să facă publice detalii din viaţa lor privată şi să le marcheze printr-o conferinţă de presă, un parfum şi un reality show în prime time”, a declarat artista, apoi i-a mulţumit fostei sale partenere de viaţă.

70 este numărul ediţiilor premiilor „Globurile de Aur”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial