EXPLORARE DANCE FESTIVAL #6 – 16 zile dedicate dansului

Timp de două săptămâni, între 1 şi 16 octombrie, Bucureştiul se va bucura de 30 de spectacole, 21 de filme, opt workshopuri şi cinci dezbateri, toate în numele dansului contemporan şi nu numai.

 

A mai rămas doar o săptămână din eXplore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival, dar se anunţă la fel de încărcată de performance-uri susţinute de artişti internaţionali recunoscuţi pe plan european, dar şi nume noi, artişti tineri care vin cu propuneri îndrăzneţe de exprimare prin dansul contemporan. eXplore dance festival este unul dintre cele 16 festivaluri internaţionale selectate pentru cofinanţare europeană în anul 2011 în urma unei selecţii de proiecte la care au participat peste 650 de festivaluri internaţionale de dans, teatru şi muzică din Europa.

 

Artişti importanţi
Printre cele mai aşteptate momente ale festivalului sunt spectacolele susţinute de artişti precum Meg Stuart şi Philipp Gehmacher sau Boris Charmatz, Nicole Beutler, Tiago Rodrigues, Benoit Lachambre, Cullberg Ballet sau Valentina de Piante.

 

Prix Jardin d’Europe
Dintre cele 30 de spectacole prezentate, 15 intră în competiţia celei de-a patra ediţii a Prix Jardin d’Europe 2011. Acest concurs, ce are ca premiu pentru câştigător suma de 10.000 de euro, este singurul premiu european pentru tineri coregrafi, ce va fi acordat de un juriu format din nouă jurnalişti. Sâmbătă, 15 octombrie, începând cu ora 21.00, se va desfăşura ceremonia de decernare a Prix Jardin d’Europe.

 

Locurile de desfăşurare a festivalului
Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) găzduieşte cea mai mare parte a spectacolelor, precum şi workshopurile şi dezbaterile. Aici, biletele sunt puse în vânzare cu o oră înaintea spectacolelor. Teatrul “Odeon” prezintă spectacole, iar biletele se găsesc la casa de bilete a teatrului. Proiecţiile de filme se vor face la Noul Cinematograf al Regizorului Român (Muzeul Ţăranului Român). Se mai ţin workshopuri şi la UNATC “I.L. Caragiale” şi Teatrul “Nottara”. Preţul unui bilet este de 10 lei pe spectacol sau 15 lei pe seară (două spectacole).  Mai multe detalii la adresa: exploredancefestival.ro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial