Culori, culori… Dragii mei,

Explozia de culori provocată de propunerile designerilor pentru sezonul acesta este cu mult mai permisivă decât în sezoanele anterioare. Totuşi, nu trebuie să transformăm o ţinută vestimentară într-o costumaţie de teatru sau de circ.

Atât exagerările inutile, cât şi marea dorinţă de a atrage atenţia conduc la un eşec stilistic garantat.
De asemenea, simetriile cromatice sunt demodate şi dau dovada lipsei de creativitate şi originalitate. Astfel,  de exemplu, la o eşarfă galbenă nu asorta o pereche de pantofi în aceeaşi culoare sau la un papion roşu nu alătura o batistă de buzunar în aceleaşi tonuri. Realizează o ţinută corectă plecând de la o nuanţă sau imprimeu şi adaugă piese în culori complementare. Dacă optezi pentru o ţinută monocromă sau în tonuri ale aceleaşi culori, atunci poţi “sparge” cu un detaliu contrastant.
Când alegi să porţi imprimeuri şi ai îndoieli asupra modului de asortare a acestora, cel mai bine este să cauţi accesorii sau piese în culoarea cea mai discret reprezentată. Aşa nu vei da greş, iar rezultatul va fi colorat, dar perfect echilibrat.
O altă greşeală des întâlnită este şi în cazul simetriilor cromatice între parteneri. De exemplu, rochia verde a partenerei nu impune alegerea unei cravate în aceeaşi culoare. Demodat! O cravată roz sau alta în al cărei imprimeu să se regăsească discret culoarea rochiei va armoniza ţinutele ambilor parteneri.

Mulţi dintre voi nu aţi primit răspunsuri la problemele pe care mi le-aţi ridicat, dar acest lucru nu înseamnă că vor rămâne aşa. Întreabă-mă pe paginile de Facebook Adina Buzatu sau TRENDS by Adina Buzatu şi pe site-ul www.adinabuzatu.ro,  secţiunea CONTACT, şi vei găsi răspunsurile săptamânal, în ediţia de marţi a ziarului „ring”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial