Cu bine!

Crăciunul, ca şi Paştele, e de sărbătorit acasă. Sau măcar într-un spaţiu ce reuşeşte să replice cât mai fidel atmosfera şi vibraţia mai mult decât primitoare a propriului cămin. Nu voi înţelege şi nu voi încuraja niciodată debandada fără rost, distracţia stridentă şi ghiftuiala generală pe care, din păcate, românii le practică din ce în ce mai vârtos, din ce în ce mai dezbrăcat de conotaţiile fireşti, tradiţionale, ale sărbătorii Crăciunului.

 

Vouă, cestorlalţi, care încă ţineţi la sămânţa de linişte şi la crâmpeiul de pace pe care vi le oferă Crăciunul, vă doresc să fi intrat deja în bucătării, să vă pregătiţi după propria poftă şi după propria dorinţă de zilele ce urmează. Să vă fie măsura potrivită şi la bucate, şi la udătură, să vă bucuraţi de sărbătoare pe măsura gândului şi faptei de peste an.

 

Tihna sărbătorii e mai dulce atunci când ştii că ai muncit cu drag şi cu spor pentru cârnatul rumenit din farfurie, pentru pulpa împănată din cuptor şi pentru paharul de vin ce le însoţeşte. Pe lângă părinţi, pe lângă copii, pe lângă prieteni autentici şi, în general, înconjurat de oameni sinceri şi valoroşi pentru propriul suflet. Aşa vă doresc să vă petreceţi zilele ce urmează, până când ne vom aduna din nou după ce vom păşi, care pe unde, în noul an.

 

Vă însoţesc cu gândurile mele bune şi tare m-aş bucura ca, măcar într-una din zilele de sărbătoare,  în joacă să vă puneţi un şorţ pe poale şi mâinile pe cratiţă. Să vă integraţi în actul creaţiei, căci despre asta e şi el, Crăciunul. Şi să vă bucuraţi de asta, indiferent de rezultat. Merită, zău!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial