Zodiacul gastronomic

Comportamentul şi destinul nu sunt singurele influenţate de constelaţii, ci şi preferinţele culinare. „Centrul Vechi” îţi spune ce să-i găteşti invitatului tău la masă în funcţie de zodia în care s-a născut.

 

BERBEC
Nativul din Berbec preferă, întotdeauna, o friptură de porc sau de oaie la grătar în locul unei salate. Nu este adeptul dietelor şi a statului prea mult la masă, iar din cauza mâncatului „în fugă” are deseori dureri de cap şi de stomac. La desert, Berbecul preferă salata de fructe cu multă frişcă.

 

TAUR
Taurul nu se împacă foarte bine cu produsele de tip fast-food. Îi plac mâncărurile gustoase, cu multe sosuri, condimente şi preferă oricând carnea de vită în locul celei de pui sau porc. Detestă să stea singur la masă şi să mănânce în grabă. Fructele preferate sunt bananele, cireşele, căpşunile şi pepenele galben.

 

GEMENI
Este adeptul mâncărurilor sănătoase „savurate” în grabă. Salatele preferate sunt cele cu morcovi, ţelină şi fasole, iar la capitolul carne, adoră peştele şi fructele de mare indiferent de modul în care sunt preparate. Îi plac fructele confiate, fisticul, alunele şi le-ar combina oricând cu o îngheţată de vanilie. Este recomandat să nu facă exces de ouă, cafea şi topinguri.

 

RAC
Este un gurmand căruia îi place să mănânce în living, în timp ce urmăreşte serialul preferat. Îi plac lactatele şi sendvişurile servite la pat. Nu există dimineaţă fără cafea, prăjiturele cu ciocolată, dulceaţă sau cornuri, de aceea este recomandat să facă mult sport. Pentru Rac, nu există garnitură mai gusoasă decât cartofii prăjiţi.

 

LEU
Deviza Leului: nicio masă fără carne! Nu este pretenţios la tipul de friptură atât timp cât este stropită cu puţin vin roşu. Când ia masa la un restaurant de lux, caută întotdeauna în meniu vânatul, somonul sau icrele negre. Legumele preferate sunt dovleceii şi vinetele, în timp ce de la salata de fructe nu vrea să lipsească ananasul, portocalele şi bananele.

 

FECIOARĂ
Ţine întotdeauna cont de aspectul fizic şi are un stil de viaţă mai sănătos. Nu îi este greu să înlocuiască omleta cu bacon, de dimineaţă, cu o porţie de cereale cu lapte. Îi plac salatele cu morcovi şi ţelină, peştele la grătar şi carnea de vită în cantităţi moderate. După masă nu va refuza niciodată un iaurt cu fructe sau un bol cu migdale, alune şi nuci.

 

BALANŢĂ
Nativul din Balanţă este un adevărat gurmand. Îi place să guste din cât mai multe feluri de mâncare la masă, mai ales dacă sunt bogate în sosuri. Totodată, consumul exagerat de produse picante şi fierbinţi îi poate afecta stomacul. Fructele preferate sunt căpşunile, merele, cireşele şi zmeura.

 

SCORPION
Scorpionul preferă întotdeauna un kebap de la fast-foodul din colţul străzii în loc să îşi prepare ceva de mâncare acasă. La restaurant comandă deseori fructe de mare, sau o pizza cu multe feluri de brânză. Legumele preferate sunt ceapa, morcovii, ridichile şi castraveţii. La salate preferă mult oţet şi sare.

 

SĂGETĂTOR
Îi place mâncarea chinezească, în special puiul dulce-acrişor şi orezul cu ou. Se recomandă să evite să mănânce carne în exces şi să încerce să o înlocuiască cu mazăre, fasole şi soia. La gustare, nativul din Săgetător alege produsele de patiserie şi iaurtul. Preferinţele în domeniul condimentelor se rezumă la cimbru, mentă, pătrunjel, busuioc şi usturoi.

 

CAPRICORN
Nu este pretenţios la mâncare, ci la felul în care este prezentată şi servită. La masa de prânz ar prefera să înceapă „festinul” cu o supă-cremă de legume care să îi stimuleze digestia şi îşi rezervă timp pentru siestă indiferent de câtă treabă ar avea. Fructele preferate sunt pepenii, bananele şi gutuile.

 

VĂRSĂTOR
Ar începe oricând masa cu desertul. Mănâncă foarte multe dulciuri, însă le preferă pe cele de cofetărie. Mâncărurile preferate sunt fructele de mare, salatele cu ton şi pastele cu sos roşu. La mic dejun consumă lactate cât mai puţin bogate în grăsimi. De la aprozar va cumpăra doar pere şi pepene galben.

 

PEŞTI
Îi plac mâncărurile picante şi prăjelile, deşi nu le sunt recomandate. Bucătăria orientală este pe primul loc în topul preferinţelor, însă nu se dă înapoi nici de la o conservă gustoasă de ton. Condimentele folosite cel mai des în bucătărie sunt cimbru, ghimbir, piper, usturoi, coajă de lămâie şi oregano. La desert, nimic nu se compară cu o salată de fructe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial