Vara, o cafea pe zi este suficient

O ceaşcă de cafea fiartă conţine circa 115 mg de cafeină, una de filtru aproape 80 mg, iar una instant 65 mg, care nu fac decât să agraveze starea proastă generată de caniculă.

 

Astfel că palpitaţiile, colesterolul mare, bolile stomacului şi insomnia sunt puse pe seama ei. Un beneficiu incontestabil şi deloc de neglijat este faptul că, în ciuda părerilor, nu îngraşă. De exemplu, o ceaşcă de expresso nu conţine mai mult de 2-3 calorii, iar două cafeluţe pe zi “ard” 100 de calorii.  Însă medicii ne avertizează: cafeluţa de dimineaţă trebuie să rămână singura pe care o beţi pe o zi caniculară.

 

Mai mult, se pare că băutorii de cafea sunt mai feriţi de astm şi de migrene, ba chiar  au atenţia mai trează şi mintea mai limpede decât cei care nu beau cafea. Cafeina  acţionează, în principal,  asupra terminaţiilor nervoase de la nivelul creierului, care facilitează învăţarea, memorarea şi asociaţia de idei. Din păcate, persoanele care au aciditate gastrică sunt nevoite să renunţe la plăcerea cafelei, care nu face decât să le accentueze problema.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial