TREI preparate de post

Pentru că tot ne apropiem de Postul Crăciunului, este musai să ştim şi câteva reţete numai bune pentru această perioadă.  Aşa că vă oferim câteva reţete „păcătos” de delicioase.

Vinete greceşti

Pentru această reţetă aveţi nevoie de 500 g de roşii, trei vinete, patru linguri de ulei, două linguriţe de făină, o linguriţă de zahăr, trei căţei de usturoi, pătrunjel proaspăt, sare şi piper. Mod de preparare: După ce au fost spălate bine, vinetele se taie în cubuleţe potrivite. Apoi se opăresc în apă clocotită cu sare. Se scurg bine de apă, se trec prin făină, şi se prăjesc puţin în ulei încins. Odată rumenite, vinetele se iau din tigaie şi se pun pe un prosop de hârtie pentru a se absorbi surplusul de ulei. Pasul următor presupune prepararea restului de ingrediente rămase: se iau roşiile, se decojesc, apoi se taie bucăţele. Usturoiul se taie felii şi se pune la călit cu o lingură de ulei. Adăugaţi roşiile, zahărul, iar la final presăraţi şi pătrunjelul. Sosul se potriveşte, după gust, cu sare şi piper, şi se lasă la foc mic pentru alte cinci minute. În tot acest timp, vinetele se aşază într-un vas de yena. Peste ele se toarnă sosul de roşii cu usturoi. Se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Poftă bună!

Şniţel de soia cu muştar

Cei care simt nevoia de a consuma carne pot apela la un înlocuitor pe cinste – soia. Iată un preparat gustos şi rapid de făcut -sniţel de soia cu muştar. Ingredientele necesare sunt: un pachet sniţele de soia, o ceapă, patru linguri de făină, susan, pesmet, doi căţei de usturoi, trei linguri de vin alb, oţet, muştar, o foie de dafin, sare şi piper. Mod de preparare: şniţelele de soia se fierb, timp de 10 minute, în apă clocotită împreună cu ceapa, condimentele, vinul alb şi usturoiul. Se iau apoi bucăţile de soia şi se scurg de apă într-un prosop de bucătărie. Fiecare sniţel în parte se va unge cu muştar, după care se tăvălesc printr-un amestec de făină, susan, pesmet şi sare. Se prăjesc în ulei încins.

Negresă

O masă pe cinste vine la pachet cu un desert delicios. Iată o reţetă pentru negresă de post. Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 300 gr zahăr,

400 gr făină, patru linguri gem (după preferinţe), 100 ml ulei, 300 ml apă, două linguri de cacao, două pliculeţe de zahăr vanilat, 1 pliculeţ de praf de copt şi o mână de miez de nucă. Mod de preparare: Într-un castron de mărime potrivită puneţi uleiul, zahărul şi gemul şi amestecaţi până la omogenizare. Turnaţi şi apa, amestecând până ce se va topi şi zahărul. În făină se vor încorpora praful de copt şi cacaoa, apoi se toarnă, în ploaie, peste compoziţie. Se amestecă bine până capătă consistenţă. Următorul pas presupune tapetarea unei tăvi de cuptor cu ulei şi făină, în care spune compoziţia. Tava se va pune la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Când este gata, se pudrează cu zahăr. Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial