Sarmale de dulce sau de post?

 În cazul în care aţi rămas fără idei la gătit şi vreţi să încercaţi ceva gustos, puteţi opta pentru cele două reţete de sărmăluţe.

Sarmale cu orez şi ciuperci

Ingrediente: o varză murată mare, trei căni de orez, o cutie de ciuperci, două linguri de cimbru măcinat, o legătură de mărar, un morcov, două cepe potrivite ca mărime, două linguri de bulion, o cană de suc de roşii, sare şi piper. Mod de preparare: se spală bine orezul apoi se scurge de apă. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare. Puneţi apoi cele două ingrediente la călit împreună cu orezul şi ciupercile şi lăsaţi la foc mic timp de cinci minute.  Adăugaţi cimbrul, mărarul, bulionul, sarea şi piperul după gust. Între timp, pregătiţi frunzele de varză. Tăiaţi-le astfel încât să formaţi fâşii potrivite pentru rulat sărmăluţele. După ce compoziţia din orez s-a răcit, puneţi câte o cantitate mică pe fiecare foiţă de varză. Rulaţi bine şi puneţi sărmăluţele într-un vas de yena sau de lut. Turnaţi peste o jumătate de cană de suc de roşii şi puţină apă. Acoperiţi apoi preparatul cu frunzele de varză rămase şi presăraţi mărar.

Puneţi vasul la cuptor, la foc mic, pentru două ore.

Sarmale în dovleac

Dacă doriţi să încercaţi ceva nou în materie de sarmale, atunci trebuie să încercaţi sarmalele în dovleac. Aveţi nevoie de: 500 g carne de vită, o ceapă, pătrunjel, bacon afumat, pastă de tomate, o cană de orez, varză murată, piper şi sare. Mod de preparare: se căleşte ceapa în trei linguri de ulei, se adaugă carnea de vită, orezul, bulionul, sarea şi piperul.  La sfârşit presăraţi pătrunjelul tocat mărunt. Se ia o cantitate mică din compoziţia cu pricina şi se împachetează în câte o foaie de varză. Acestea se vor aşeza în straturi într-un dovleac (scobit bineînţeles de miez şi seminţe), intercalate cu felii de bacon. Se pune dovleacul într-o tavă termorezistentă şi se dă la cuptor pentru două ore.

Sarmale cu caşcaval

Aveţi nevoie de: 500 g carne tocată amestec porc şi vită, 250 g caşcaval ras, 100 ml ulei, cinci roşii, bulion, frunze de varză acră (în funcţie de numărul de sarmale propus), un morcov, două cepe, trei ouă, boia dulce, piper alb, coriandru, verdeaţă şi sare. Mod de preparare: se pregătesc frumzele de varză, tăindu-le potrivit şi opărindu-le în apă. Apoi puteţi trece la prepararea umpluturii. Se amestecă ceapa tocată mărunt, carnea, morcovii daţi pe răzătoare, mirodeniile,verdeaţa şi caşcavalul ras. Apoi se ia câte o cantitate mică din această compoziţie care se rulează în câte o foaie de varză. După ce aţi terminat, aşezaţi sărmăluţele pe starturi într-un vas termorezistent. Pe fiecare rând aruncaţi rondele de ceapă, roşii,  crenguţe de cimbru. Nu uitaţi de frunzele de varză rămase, care trebuie să acopere minunăţiile  preparate. Adaugaţi apoi un amestec de pastă de tomate cu apă  şi cu 100 ml ulei. Vasul se dă la cuptor, la foc mic, pentru două ore, până se va înmuia bine varza.

331,2 este valoarea calorică a 100 de grame de carne tocată amestec.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial