Salata de somon cu avocado, o cină uşoară de vară

Ideală pentru serile călduroase de vară, salata de somon cu avocado se prepară în aproximativ o jumătate de oră.  În plus, are un gust excelent, fructul de avocado oferindu-i o aromă orientală.

Mod de preparare:
Pentru început, somonul se taie în cubuleţe. Apoi, într-un castron, amestecă mierea cu muştarul, jumătate din sucul de lămâie şi uleiul de susan. Pune sare şi piper după gust şi amestecă-le bine, apoi adaugă bucăţile de somon. Lasă-le la marinat pentru 10 minute. Pune seminţele de susan într-o tigaie încinsă şi prăjeşte-le câteva minute. Într-o altă tigaie, căleşte, timp de câteva minute, bucăţile de somon în ulei de măsline. Adaugă peste ele seminţele prăjite de susan şi mai lasă pe foc pentru cel mult un minut. Taie avocado în două şi scoate pulpa. Pune-o într-un bol şi toarnă peste ea restul de suc de lămâie, uleiul de măsline şi untişorul. Adaugă sare şi piper după gust şi amestecă bine. Adaugă bucăţile de somon. Poftă bună!

Ingrediente:
350 g somon
10 ml miere
30 g muştar
20 ml suc de lămâie
10 ml ulei de susan
20 g seminţe susan
1 avocado
20 ml ulei de măsline
150 g untişor
sare
piper

O sursă ideală de proteine
Somonul este considerat a fi unul dintre cele mai bune surse de proteine. În plus, este plin de acizi graşi, are puţine calorii şi grăsimi şi zero carbohidraţi. Potrivit cercetătorilor, acizii graşi aduc multiple beneficii organismului: întârzie îmbătrânirea, scad colesterolul şi reduc tensiunea.
De asemenea, ameliorează durerile de artrită, fac oasele mai dense şi îmbunătăţesc funcţiile cognitive în cazul copiilor cu deficit de atenţie.

4 grame de grăsime se regăsesc într-o sută de grame de somon.

168 de calorii sun într-o sută de grame de somon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial