Să mâncăm ca-n Irlanda

Puburile cu specific irlandez au împânzit Bucureştiul şi sunt la mare căutare mai ales printre consumatorii de bere de calitate. Însă alcoolul, consumat chiar şi cu moderaţie, merge mai bine când stropeşte o masă tradiţională din Insulă.

 

Pe strada Franceză, la nr. 13 este O’Hara Irish Pub. S-ar putea să-i fi prins noi pe picior greşit, pentru că între meniu şi ce aveau în bucătărie era distanţă mare. De exemplu, din păcate, prima specialitate din listă, Sheperd’s pie nu era disponibilă, aşa că am încercat, din aceeaşi categorie, plăcintă cu pui şi ciuperci. Nu e rea! Sosul alb – consistent, bucăţi de piept de pui fără pieliţe sau zgârciuri, ciuperci proaspete. Toate acoperite de un „tavan” de foitaj crocant şi auriu. Cele 700 de grame de preparat consistent fac toţi banii, adică 20 lei.

 

Burgerii, prea scumpi
Nu acelaşi lucru îl putem spune despre burgeri. Cel ales de noi, The 10 Oz Burger – dezamăgitor, cu toate că suna promiţător: chiflă, bacon, carne tocată de vită, brânză Cedar, inele de ceapă, salată verde, roşii şi castraveţi muraţi, însoţiţi de o porţie consistentă de cartofi prăjiţi. Carnea era prăjită puţin cam mult, iar lipsa sosului lăsa ingredientele neînchegate. Preţul, 22 de lei, este mult prea mare pentru produs, aşa că vă recomandăm să încercaţi altceva din meniu: muşchi de porc cu legume de sezon, piure de cartofi şi sos alb, la 21 de lei, sau fish & chips – cod alb cu sos tartar, lămâie pe grătar şi cartofi prăjiţi, la 20 de lei. În ceea ce priveşte berea, preţurile sunt medii, nu te duci nici să faci economie, dar nici să te „spargi” în figuri. Servirea a fost OK, iar ospătăriţa, zâmbitoare. Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial