Reţete italiene delicioase

Cu pastele nu poţi da greş, fie ele în sos alb, roşu, cu sau fără carne. Cele mai uşor de preparat sunt fundiţele (farfalle), însă, dacă ai destulă experienţă, poţi încerca şi o lasagna.

 

Mâncarea italienească este deosebit de gustoasă şi se potriveşte şi stilului nostru de viaţă agitat: cele mai multe reţete de paste se fac repede şi uşor. Pentru început, îţi trebuie 500g de farfalle. Pune-le la fiert (urmărind indicaţiile de pe pachet) şi adaugă unul dintre amestecurile prezentate. Dacă crezi că ai destulă experienţă, poţi încerca să găteşti şi o lasagna, una dintre cele mai complicate reţete cu paste făinoase, dar şi una dintre cele mai delicioase.

 

Farfalle cu pui şi pesto
Ingrediente:

  • 1 lingură ulei măsline
  • 2 căţei usturoi mărunţiţi
  • 2 piepţi de pui dezosaţi, fără pieliţă, tăiaţi mic
  • Seminţe de ardei iute
  • Două roşii uscate, tăiate
  • o jumătate cană sos pesto
  • sare

Mod de pregătire: Încinge uleiul la foc mediu într-o tigaie. Sotează usturoiul, apoi adaugă puiul tăiat. Asezonează cu ardei şi lasă până puiul devine auriu. Într-un castron mare, combină pastele, puiul, roşiile şi sosul pesto.

 

Farfalle cu spanac

Ingrediente:

  • 300 g spanac, tăiat mic
  • 50 g brânză feta cu busuioc
  • 2 roşii tăiate mic
  • 1 ceapă roşie mărunţită
  • 400 g măsline negre, tăiate
  • dressing italian pentru salată
  • 4 căţei de usturoi tăiaţi mic
  • sucul de la o lămâie
  • sare, piper negru

Mod de preparare: Combină, într-un castron mare, pastele, spanacul fiert, brânza, roşiile, ceapa şi măslinele. Amestecă dressingul cu usturoi, sucul de lămâie, sarea şi piperul. Toarnă peste salată şi amestecă bine. Ţine salata la frigider două ore şi serveşte-o rece, este mai bună aşa.

 

Lasagna cu carne
Ingrediente:

  • 750g carne tocată de vită, un pachet de foi de lasagna
  • 1 kg sos de roşii, o linguriţă de praf de usturoi
  • 1 linguriţă de oregano
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mică tăiată
  • 250g mozzarella
  • 250g brânză provolone
  • 400g brânză ricotta
  • 2 ouă, Ľ cană de lapte
  • parmezan ras

Mod de preparare:  Încălzeşte cuptorul la 190 °C. Pune într-o tigaie cu puţin ulei ceapa şi usturoiul, apoi carnea tocată cu praful de usturoi şi oregano şi lasă-le la rumenit. Adaugă sosul de roşii şi mai lasă pe foc 20 de minute. Combină într-un castron cele două tipuri de brânză, pisate, ouăle, laptele şi oregano. Pune din acest sos pe fundul unei tăvi mai mari. Aşază primul strat de foi de lasagna, apoi sosul cu carne. Pune altă foaie şi toarnă sos alb şi sos roşu cu carne. Apoi altă foaie şi tot aşa. Pe foaia de sus se presară parmezan. Se acoperă cu aluminiu şi se bagă la cuptor cam o oră. După 30 de minute, se îndepărtează folia de aluminiu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial