Răsfaţă-te cu o musaca de post

Cei care au decis să ţină Postul Paştelui ştiu că lista preparatelor permise în această perioadă este mai restrânsă. Există însă şi reţete care merită a fi încercate şi pot fi considerate un răsfăţ culinar în post.

Poţi începe cu musaca de cartofi, un preparat delicios care merge de minune la o masă de prânz. Pentru aceasta, ai nevoie de următoarele ingrediente: un kilogram de cartofi, doi morcovi mari, o ceapă, un căţel de usturoi, două linguri cu vârf de pesmet, o jumătate de lingură cu făină, patru linguri de ulei de măsline, 200 de ml de apă, sare şi piper după gust.

Mod de preparare:

Curăţă cartofii şi taie-i în felii subţiri, urmând să le condimentezi cu sare şi piper după gust. Odată finalizat acest proces, preîncălzeşte cuptorul la 190 de grade. În acest timp, curăţă morcovii şi dă-i pe răzătoare. Toacă mărunt şi ceapa, pe care o căleşti în trei linguri de ulei de măsline împreună cu morcovii, timp de patru-cinci minute, amestecând din când în când. Compusul de legume se va combina ulterior cu pesmetul. Aşază în tavă feliile de cartofi pe straturi, peste care vei turna şi compusul de legume. Acesta se va acoperi cu un alt strat de cartofi şi încă unul de legume. Se procedează în acest mod până ce tava se va umple. La sfârşit, zdrobeşte căţelul de usturoi şi căleşte-l într-o lingură de ulei, peste care adaugi făina. Stinge compoziţia cu apă şi toarn-o  (după ce a dat un clocot) peste straturile de cartofi cu legume.  Înainte de a fi băgată la cuptor, tava se acoperă cu o folie de aluminiu pe care o înţepi, pe alocuri, cu o furculiţă. Se lasă  pentru 25 de minute la cuptor, după care se înlătură folia. Mai lasă pentru alte 10 minute produsul la cuptor. Poftă mare!

6 porţii se pot obţine din cantitatea de ingrediente folosite pentru această reţetă.

45 de minute este timpul de preparare a reţetei pentru musaca de cartofi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial